Τι είναι το Google+ (Google Plus) και πώς λειτουργεί;

Ημ/νία: 27 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

ti einai to google plus kai pos leitourgei

Τι είναι το Google+;

Το Google+ είναι ένα από τα νεότερα Κοινωνικά Δίκτυα, αφού φέτος έκλεισε τα 3 χρόνια λειτουργίας του. Η Google το θεωρεί περισσότερο ως μία social πλατφόρμα πάνω στην οποία έχει συνδέσει όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της, αφού το Google+ προφίλ χρησιμοποιείται για υπηρεσίες όπως το YouTube, το Gmail, κλπ. Επίσης, μέσω του συγκεκριμένου Κοινωνικού Δικτύου έγινε μία προσπάθεια σύνδεσης των σελίδων των διαφόρων sites του ίντερνετ με τους κατόχους τους στη Google αναζήτηση (Update [29/08/14]: Τέλος οι αναφορές των Google+ προφίλ σε συνδέσμους στη Google αναζήτηση).

Η τελευταία μέτρηση χρηστών του Οκτώβρη 2013, έδειξε πως το Google Plus μετρά πάνω από 540 εκατ. ενεργούς χρήστες μέσω των διαφόρων υπηρεσιών της Google, ενώ αποκλειστικά μέσω του Κοινωνικού Δικτύου υπάρχουν πάνω από 300 εκατ. ενεργοί χρήστες. Παρόλα αυτά, πολλοί το θεωρούν ως «πόλη φάντασμα», αφού αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι κάποια στιγμή δημιούργησαν ένα προφίλ και το παράτησαν γρήγορα.

Θεωρείται ως ένα αρκετά ποιοτικό σε περιεχόμενο Κοινωνικό Δίκτυο, έχοντας στην πλειοψηφία άντρες (geek) χρήστες.

Αυτό που ξεχωρίζει το Google+ από τα υπόλοιπα Κοινωνικά Δίκτυα είναι η υπηρεσία Hangouts για βίντεο κλήσεις έως 10 χρηστών και η επεξεργασία και οι διάφορες λειτουργίες των φωτογραφιών.

Τρόποι σύνδεσης στο Google+

Για να επισκεφθεί κανείς το Κοινωνικό Δίκτυο, μπορεί είτε να κάνει κλικ στο plus.google.com από υπολογιστή ή κινητή συσκευή, είτε να κατεβάσει την εφαρμογή για Android ή iOS.

Πώς λειτουργεί το Google+;

google plus

Κάθε χρήστης δημιουργεί το δικό του προφίλ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει και εκτός του Κοινωνικού Δικτύου σε άλλες υπηρεσίες της Google. Όπως και στο Facebook, το προφίλ μπορεί να περιέχει αρκετές προσωπικές πληροφορίες, όπως την εκπαίδευση, την εργασία, συνδέσμους και άλλες βασικές πληροφορίες.

Το Google+ λειτουργεί όπως περίπου και το Twitter στις φιλίες, μονάχα που αντί να λέμε πως ένας χρήστης ακολουθεί κάποιον άλλο, λέμε πως ένας χρήστης κυκλώνει κάποιον άλλο. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης ακολουθεί όσους θέλει και ακολουθείται από οποιονδήποτε. Η χρήση κύκλων βοηθά τους χρήστες να κατηγοριοποιούν όσους ακολουθούν και να ενημερώνονται εύκολα για κάθε κύκλο χρηστών ή για όλους τους χρήστες, μέσω της αρχικής σελίδας. Οι κύκλοι βοηθούν επίσης στην κοινοποίηση δημοσιεύσεων.

Το Google+ περιέχει επίσης σελίδες επιχειρήσεων και άλλων ειδών, όμως το δυνατότερο χαρτί του είναι οι κοινότητες. Θυμίζουν Facebook groups, όμως είναι πιο εύχρηστες αφού μπορούν να περιέχουν πολλές ενότητες θεμάτων και φυσικά η θεματολογία τους ποικίλλει, για την ακρίβεια οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να φανταστείτε.

Οι λειτουργίες δημοσιεύσεων τις οποίες χρησιμοποιούν οι χρήστες έχουν να κάνουν με το +1, το οποίο χρησιμοποιείται όπως το like του Facebook, την κοινοποίηση και φυσικά τα σχόλια. Επίσης, διαθέσιμη είναι και η λειτουργία των hashtags.

Το Google+ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα των φωτογραφιών, αφού μπορεί αυτόματα και τις βελτιώνει μετά το upload του χρήστη, περιέχει εξαιρετικά εργαλεία επεξεργασίας για Chrome χρήστες, ενώ επίσης μπορεί και δημιουργεί αυτόματα διάφορα όμορφα εφέ στις φωτογραφίες των χρηστών στις κινητές συσκευές.

Τέλος, αναφέρθηκα και πριν στα Hangouts, τα οποία προσφέρουν βίντεο κλήσεις έως και 10 χρηστών ταυτόχρονα, ενώ επίσης χρησιμοποιούνται παγκοσμίως και μέσω ζωντανής ροής για παρακολούθηση από άλλους χρήστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1) Τι είναι το Facebook (FB) και πώς λειτουργεί;
2) Τι είναι το Twitter (Τουίτερ) και πώς λειτουργεί;
3) Τι είναι το YouTube και πώς λειτουργεί;
4) Τι είναι το LinkedIn και πώς λειτουργεί;
5) Τι είναι το Pinterest και πώς λειτουργεί;
6) Τι είναι τα Foursquare και Swarm και πώς λειτουργούν;
7) Τι είναι το Instagram και πώς λειτουργεί;
8) Τι είναι το Snapchat και πώς λειτουργεί;
9) Τι είναι το Viber και πώς λειτουργεί;
10) Τι είναι το Vine και πώς λειτουργεί;
11) Τι είναι το Tumblr και πώς λειτουργεί;
12) Τι είναι το reddit και πώς λειτουργεί;
13) Τι είναι το WhatsApp και πώς λειτουργεί;

Αν έχετε να προσθέσετε ή να ρωτήσετε οτιδήποτε για το παραπάνω κείμενο, μπορείτε να αφήσετε σχόλιο στη φόρμα στο τέλος της σελίδας.

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑