Γιατί ορισμένα tweets απαντήσεις ξεκινούν με τελεία;

Ημ/νία: 20 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μία ερώτηση η οποία κατέφθασε στο email του Social Media Life από τη Μαρία, είναι η εξής: Γιατί ορισμένα tweets απαντήσεις ξεκινούν με τελεία;

twitter tips

Χαιρόμαστε όταν καταφθάνουν τέτοιου είδους ερωτήσεις, διότι οι δικές σας απορίες μπορούν να μετατραπούν σε μελλοντικά άρθρα και να βοηθήσουν περισσότερους ανθρώπους με τις ίδιες απορίες, τις οποίες εμείς δεν είχαμε σκεφτεί.

Πίσω στην ερώτηση, ένα tweet απάντηση ή αλλιώς reply, ξεκινά με το σύμβολο @ και το username του χρήστη στον οποίο απευθυνόμαστε. Πρόκειται για άμεση απάντηση προς τον χρήστη.

mention tweet

Αν, λοιπόν, ξεκινήσουμε το tweet με @username, όπως το παραπάνω, τότε αυτό το tweet θα εμφανιστεί στο προφίλ μας, την αρχική μας σελίδα, την αρχική σελίδα του χρήστη ο οποίος αναφέρεται στο mention (στην περίπτωση μας της @xletsa) και στην αρχική σελίδα όσων ακολουθούν τόσο εμάς όσο και το χρήστη ο οποίος αναφέρεται στο mention.

Το tweet θα εμφανιστεί σε λίγους χρήστες, δηλαδή, όχι σε όλους τους followers μας.

mention tweet me teleia

Κι ερχόμαστε στην περίπτωση του reply το οποίο ξεκινά με τελεία. Το συγκεκριμένο tweet θα εμφανιστεί όχι μόνο στο προφίλ μας, την αρχική μας σελίδα και την αρχική σελίδα του χρήστη ο οποίος αναφέρεται στο mention, αλλά επίσης και στην αρχική σελίδα όλων όσων ακολουθούν εμάς που δημιουργήσαμε το tweet.

Με μία απλή τελεία ή άλλο σύμβολο ή λέξη/φράση, ένα reply tweet μετατρέπεται σε απλό tweet και φτάνει σε όλους τους χρήστες οι οποίοι μας ακολουθούν και θέλουν να ενημερώνονται για τα tweets μας.

Το κόλπο με την τελεία γλιτώνει τους χρήστες από το να επισκεφτούν ένα συγκεκριμένο προφίλ και να διαλέξουν την επιλογή να δουν τα tweets του χρήστη παρέα με όλα τα reply tweets που έχει δημοσιεύσει, καθώς αυτά φτάνουν στην αρχική τους σελίδα.

Φυσικά, δε συνιστάται σε κάθε απάντηση που δίνετε να βάζετε την τελεία μπροστά, καθώς μπορεί να πρόκειται για μία πολύ προσωπική απάντηση η οποία να μην ενδιαφέρει τους followers σας ή οι απαντήσεις να είναι τόσες πολλές που θα γεμίσουν την αρχική σελίδα των followers σας με αποτέλεσμα να σας κάνουν mute.

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑