Τέλος για την υπηρεσία Facebook Gifts στις 12 Αυγούστου

Ημ/νία: 31 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook αποφάσισε να βάλει ένα οριστικό τέλος στην υπηρεσία Gifts στις 12 Αυγούστου, αφού οι χρήστες δεν πείστηκαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία όσο θα ήθελε η ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου, αλλά και λόγω του ότι υπάρχουν άλλοι δρόμοι για το Facebook στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce).

rip facebook gifts

Η υπηρεσία Gifts δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2012 και επέτρεπε στους χρήστες να αγοράσουν μέσω του Κοινωνικού Δικτύου κάποιο δώρο και να το στείλουν σε έναν φίλο τους, ο οποίος ύστερα θα συμπλήρωνε πληροφορίες όπως διεύθυνση παραλαβής κλπ. Η υπηρεσία κατάφερε να συμπεριλάβει στη λίστα των δώρων σημαντικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, όπως τα Starbucks, η Domino’s Pizza, το iTunes κ.α.

Αφήνοντας πίσω την υπηρεσία Gifts, το Facebook θα οδηγήσει την ομάδα πίσω από την υπηρεσία σε άλλες υπηρεσίες και προϊόντα του e-commerce, όπως για παράδειγμα στο νέο επί δοκιμή πλήκτρο «Buy» ή στη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης των Facebook στοιχείων για αγορές εκτός του Κοινωνικού Δικτύου κλπ. Η εμπειρία της ομάδας είναι ένα δυνατό όπλο για τις νέες υπηρεσίες και προϊόντα.

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑