Η σχέση σπουδών και εργασίας μέσω του LinkedIn Field of Study Explorer

Ημ/νία: 30 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Σε κάθε μαθητή ο οποίος τελειώνει το λύκειο, ή ακόμη και πιο πριν, έρχεται εκείνη η στιγμή στην οποία πρέπει να επιλεγούν ο τομέας σπουδών και το Πανεπιστήμιο, έτσι ώστε οι πιθανότητες για μια καλή επαγγελματική μετέπειτα πορεία να είναι αυξημένες.

LinkedIn Field of Study Explorer

Πού καταλήγουν όλοι εκείνοι που σπουδάζουν; Ένα νέο εργαλείο του LinkedIn με ονομασία Field of Study Explorer, έρχεται να βοηθήσει όλους τους μαθητές -και μη- να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο τομέα σπουδών και να δουν πόσοι επαγγελματίες του LinkedIn τον έχουν δηλώσει στο προφίλ τους, σε ποιες επιχειρήσεις εργάζονται, τι δουλειά κάνουν, σε ποιο Πανεπιστήμιο φοίτησαν, σε ποια χώρα ζουν, και τέλος ποια σύνδεση έχουν μαζί τους.

Για παράδειγμα, όσοι σπούδασαν Marketing έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εργαστούν στον τομέα των πωλήσεων, παρά στον ίδιο τον τομέα του Marketing, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του LinkedIn.

Επισκεφθείτε το Field of Study Explorer, ορίστε τομέα σπουδών από την επιλογή «Explore more» πάνω δεξιά και να θυμάστε πως όλα τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν κλικ για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

Πηγή: LinkedIn Blog

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑