Απαραίτητο το Facebook Messenger app για chat σε Android/iOS

Ημ/νία: 29 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ήταν Απρίλιος του 2014, όταν μάθαμε για πρώτη φορά πως το Facebook ειδοποιεί Ευρωπαίους χρήστες του πως επρόκειτο να αφαιρέσει τη λειτουργία chat από την κεντρική εφαρμογή του σε Android και iOS, επιτρέποντας την επικοινωνία με άλλους χρήστες μονάχα μέσω του Messenger app.

facebook install messenger

Η κίνηση αυτή έφερε τελικά θετικά αποτελέσματα στο Facebook, το οποίο αυτές τις μέρες ξεκίνησε τις ειδοποιήσεις σε όλους τους χρήστες του. Η μετάβαση δεν πρόκειται να γίνει βιαστικά, καθώς θα υπάρξουν αρκετές ειδοποιήσεις για εγκατάσταση του Messenger πριν την αφαίρεση της chat λειτουργίας από τις κεντρικές εφαρμογές σε Android και iOS.

Οι εκδόσεις οι οποίες (προς το παρόν) δεν επηρεάζονται από την αλλαγή αυτή είναι οι web και mobile εκδόσεις του Κοινωνικού Δικτύου, το Windows Phone app, το iPad app και το Paper app.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το WhatsApp είναι πλέον το δημοφιλέστερο mobile chat app

Όταν η μετάβαση ολοκληρωθεί για κάποιον χρήστη, τότε το εικονίδιο μηνυμάτων στην κεντρική εφαρμογή θα τον προτρέπει να εγκαταστήσει το Messenger app, αν δε θα το έχει ήδη κάνει. Με το Messenger app, ο χρήστης θα μπορεί εύκολα να μεταφέρεται από την κεντρική εφαρμογή στην ανεξάρτητη chat εφαρμογή, ενώ δε θα χρειάζεται να ανοίγει κάθε φορά την κεντρική εφαρμογή για να στείλει ένα μήνυμα.

Έρευνες έδειξαν πως οι 200 εκατ. χρήστες του Messenger απαντούν 20% γρηγορότερα στα μηνύματα τους μέσω της εφαρμογής. Επίσης, «σπάζοντας» την chat εμπειρία σε ξεχωριστή εφαρμογή θα βοηθήσει την ομάδα του Facebook να την κάνει ακόμα καλύτερη, όπως για παράδειγμα προσθέτοντας λειτουργία αποστολής βίντεο και selfie εικόνων.

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑