Όλο το Μουντιάλ 2014 μέσα από το Twitter! [βίντεο]

Ημ/νία: 15 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter αποτελεί το κυρίαρχο Κοινωνικό Δίκτυο αυτή τη στιγμή για σχολιασμό γεγονότων, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και με το Μουντιάλ 2014 από 12 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου. Αφού είδαμε πρώτα πώς οι χρήστες σχολίασαν το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου μέσα από το Facebook, ήρθε η ώρα να κάνουμε το ίδιο και για τους Twitter χρήστες.

twitter world cup 2014 tweets

Μετά τη συμπλήρωση 32 αγώνων και το τέλος του Μουντιάλ, καταμετρήθηκαν συνολικά 672 εκατ. tweets γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας με τα περισσότερα tweets (35,6 εκατ.) ήταν μεταξύ των Βραζιλία – Γερμανία, με τους υπόλοιπους δημοφιλείς αγώνες να είναι με σειρά οι εξής:

– Γερμανία – Αργεντινή (32,1 εκατ.)
– Βραζιλία – Χιλή (16,4 εκατ.)
– Ολλανδία – Αργεντινή (14,2 εκατ.)
– Βραζιλία – Κολομβία (12,4 εκατ.).

Η καλύτερη στιγμή με τα περισσότερα tweets ανά λεπτό ήταν το σφύριγμα της λήξης του τελικού και η νίκη της Γερμανίας, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 618.725 tweets/λεπτό. Οι υπόλοιπες δημοφιλέστερες στιγμές είναι με σειρά οι εξής:

– Το γκολ του Sami Khedira για το 5-0 της Γερμανίας απέναντι στη Βραζιλία (580.166 tweets/λεπτό)
– Το γκολ του Mario Götze στον τελικό του Μουντιάλ για τη νίκη της Γερμανίας απέναντι στην Αργεντινή (556.499 tweets/λεπτό)
– Το 2ο γκολ του Toni Kroos για το 4-0 της Γερμανίας απέναντι στη Βραζιλία (508.601 tweets/λεπτό)
– Το 1ο γκολ του Toni Kroos για το 3-0 της Γερμανίας απέναντι στη Βραζιλία (497.425 tweets/λεπτό)

Ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες αναφορές σε όλο το Μουντιάλ είναι ο Neymar Jr, ενώ οι υπόλοιποι δημοφιλείς ποδοσφαιριστές είναι με σειρά οι εξής:

– Lionel Messi
– Luis Suárez
– Cristiano Ronaldo
– Arjen Robben
– Oscar

Τέλος, ακολουθούν ένα Timeline με το πώς διαμορφώθηκε ο παγκόσμιος χάρτης σε κάθε αγώνα του Μουντιάλ και ένα επίσημο βίντεο για το Μουντιάλ και το πώς το βίωσαν οι Twitter χρήστες.


Πηγή: Twitter Blog

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑