Ποια tweets επιλέγει το Google να συμπεριλάβει στα αποτελέσματα του;

Ημ/νία: 11 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τα tweets είναι δύσκολα εντοπίσιμα στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, εκτός και αν φυσικά ανήκουν σε χρήστες με εκατ. followers. Και πάλι, όμως, είναι λίγα σε ποσότητα.

tweets button

Σε αυτά τα αποτελέσματα οδήγησε μία έρευνα της Stone Temple Consulting, η οποία ανέλυσε τα 20 τελευταία tweets 963 Twitter λογαριασμών, καταλήγοντας σε πολύ ενδιαφέρονται συμπεράσματα.

tweets google indexation by followers

Δε θα αναλύσω ολόκληρη την έρευνα, την οποία μπορείτε να διαβάσετε, αλλά θα σταθώ στο παραπάνω γράφημα. Twitter λογαριασμοί με πάνω από 1 εκατ. followers έχουν πάνω από το 30% των tweets τους ταξινομημένα στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google, ενώ λογαριασμοί με κάτω από 10.000 followers, η πλειονότητα των λογαριασμών, έχουν μόλις το 0,22% των tweets τους ταξινομημένα στο Google.

Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης νοιάζεται κυρίως για το τι έχουν να πουν οι διάφοροι celebrities και όχι ο καθένας από εμάς.

Τέλος, με περίπου 500 εκατ. tweets να δημιουργούνται καθημερινά, το Google επιλέγει να αποθηκεύσει γύρω στο 1% αυτών μηνιαία.

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑