Το Pinterest σε νέες δοκιμές των Promoted Pins, αυτή τη φορά επί πληρωμή

Ημ/νία: 13 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Pinterest ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα Promoted Pins, ή αλλιώς τα Pins διαφημίσεις, το Σεπτέμβρη του 2013, τα οποία έκτοτε δοκιμάζονται χωρίς πληρωμή για να βρεθεί η κατάλληλη μορφή και τοποθέτηση τους.

pinterest promoted pins

Σήμερα, μαθαίνουμε πως το Pinterest αναμένεται σύντομα να αποκτήσει τα πρώτα του έσοδα μέσω διαφήμισης, αφού τα Promoted Pins επεκτείνονται σε μια μικρή ομάδα επιχειρήσεων, όπως οι ABC Family, General Mills, Nestle, Walt Disney κλπ, οι οποίες θα δουν τα επί πληρωμή Pins τους να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και στις κατηγορίες του Pinterest σε web και mobile.

Το Pinterest είναι πολύ προσεκτικό με τις διαφημίσεις και δεν τις έχει ακόμη τοποθετήσει στην αρχική σελίδα των χρηστών, η οποία είναι η πρώτη σελίδα την οποία επισκέπτονται μετά από σύνδεση στο Κοινωνικό Δίκτυο. Επίσης, τα χορηγούμενα Pins δεν ξεχωρίζουν εύκολα από τα οργανικά Pins, παρά μόνο στην ένδειξη «Promoted Pin» στο κάτω μέρος τους. Αν ο χρήστης μένει στις εικόνες των Pins, τα χορηγούμενα Pins περνούν απαρατήρητα.

Αν οι νέες δοκιμές πάνε καλά για το Pinterest, τότε μέσα στο χρόνο οι διαφημίσεις θα διατεθούν σε περισσότερους διαφημιστές.

Πηγή: Pinterest Blog, TechCrunch

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑