Η κόντρα των υποψήφιων δημάρχων του δήμου Πειραιά στα Social Media

Ημ/νία: 3 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η Sidebar Monitor αναλαμβάνει να μας ενημερώσει για ακόμη μία φορά σχετικά με τις αναφορές υποψήφιων δημάρχων στα Social Media. Πριν από λίγες μέρες είδαμε τη μάχη των πολιτικών για το δήμο Αθηναίων και τώρα τη σκυτάλη παίρνει ο δήμος Πειραιά. Ακολουθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι πολιτικοί οι οποίοι έχουν βάλει υποψηφιότητα είναι οι Μιχαλολιάκος, Μώραλης, Δρίτσας, Παντελάκη, Κούζηλος, Καλογερόγιαννης και Βουράκης. Πάμε να δούμε τι ντόρο κατάφεραν να δημιουργήσουν ο καθένας, αλλά και όλοι μαζί, στα Social Media, από τις 2 Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου.

social media ekloges 2014 dimos peiraia

Ξεκινάμε με τις συνολικές αναφορές των υποψήφιων δημάρχων μέσα στο μήνα καταγραφής σε όλα τα Social Media, οι οποίες δείχνουν το σαφές προβάδισμα με 14.740 αναφορές του Γιάννη Μώραλη με το συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής”, ενώ δεύτερος με 9.242 αναφορές έρχεται ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με το συνδυασμό “Ο Πειραιάς μας ενώνει” και τρίτος με 5.571 αναφορές ο Θεόδωρος Δρίτσας με το συνδυασμό “Λιμάνι της αγωνίας”.

social media ekloges 2014 dimos peiraia
Συνεχίζοντας, βλέπουμε στο αριστερό γράφημα από ποιες ηλικίες προέρχονται προηγούμενες συνολικές αναφορές, ενώ στο δεξί γράφημα τις προτιμήσεις ανά ηλικιακή ομάδα. Αν και οι Βουράκης και Πανετελάκη δεν τα πήγαν τόσο καλά στις συνολικές αναφορές, βλέπουμε πως τώρα πως προηγούνται με σαφές προβάδισμα στις αναφορές των νέων ηλικίας 21 έως 35 ετών.

social media ekloges 2014 dimos peiraia

social media ekloges 2014 dimos peiraia

Στα δύο επόμενα γραφήματα βλέπουμε πώς προήλθαν οι συνολικές αναφορές για κάθε υποψήφιο μέρα με τη μέρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις συνδυάσουμε με διάφορα γεγονότα, όπως προεκλογικές ομιλίες κλπ. Στο πρώτο γράφημα βλέπουμε αναφορές για όλους τους υποψήφιους, ενώ στο δεύτερο αναφορές μονάχα για τους πρωτοπόρους Μώραλη και Μιχαλολιάκο.

social media ekloges 2014 dimos peiraia

Όσον αφορά το αίσθημα των προηγούμενων αναφορών τις οποίες αναλύσαμε, σε αντίθεση με το βαρύ 83% των αρνητικών αναφορών έναντι 17% των θετικών αναφορών στο δήμο Αθηναίων, τα πράγματα στο δήμο Πειραιά είναι πιο ισορροπημένα με 60% αρνητικές αναφορές έναντι 40% των θετικών αναφορών. Πρώτος στις αρνητικές αναφορές βρίσκεται με σαφές προβάδισμα ο Κούζηλος, ενώ πρώτος στις θετικές αναφορές με μικρό προβάδισμα ο Βουράκης.

social media ekloges 2014 dimos peiraia social media ekloges 2014 dimos peiraia

Τέλος, πάμε να δούμε στο πρώτο από τα δύο παραπάνω γραφήματα το ποσοστό των συνολικών αναφορών ανά υποψήφιο δήμαρχο και στο δεύτερο γράφημα τα Κοινωνικά Μέσα από τα οποία προήλθαν οι αναφορές. Σχεδόν τις μισές αναφορές έχει ο Γιάννης Μώραλης, με ποσοστό 44%, ενώ ο δεύτερος Μιχαλολιάκης κατέχει ποσοστό 28%. Μαζί, οι δύο προηγούμενοι πολιτικοί κατέχουν σχεδόν τα 3/4 των συνολικών αναφορών. Επίσης, σχεδόν οι μισές αναφορές προήλθαν από το Twitter.

Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑