Το Facebook δημιούργησε το FB Newswire ως πηγή αποκλειστικών ειδήσεων

Ημ/νία: 28 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook ανακοίνωσε μία νέα σελίδα με ονομασία FB Newswire, ο ρόλος της οποίας είναι να συλλέγει και να παρουσιάζει αποκλειστικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο για δημοσιογράφους και αίθουσες σύνταξης.

Facebook FB Newswire

Φυσικά, οι ειδήσεις αυτές θα προέρχονται από υλικό το οποίο ανεβάζουν χρήστες του Facebook και η συλλογή και επιβεβαίωση των ειδήσεων θα πραγματοποιείται από την εταιρία Storyful, με την οποία ανακοίνωσε το Facebook συνεργασία.

Η όλη κίνηση έχει να κάνει φυσικά με τον ανταγωνισμό τον οποίο δέχεται το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο από το Twitter, το οποίο θεωρείται το νούμερο ένα μέσο για αποκλειστικές ειδήσεις. Το Facebook ευελπιστεί τα ειδησεογραφικά sites να ενσωματώσουν περισσότερο υλικό του στις σελίδες του με αυτή την κίνηση.

Αν και το FB Newswire απευθύνεται καθαρά σε δημοσιογράφους, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να κάνει like στη σελίδα και να ενημερώνεται για ειδήσεις από όλο τον κόσμο.

Τέλος, εκτός από τη Facebook σελίδα δημιουργήθηκε και ο Twitter λογαριασμός @FBNewswire, ο οποίος φυσικά στέλνει τους Twitter χρήστες στο Facebook για ανάγνωση ειδήσεων χωρίς καν να απαιτείται σύνδεση, μιας και αναφερόμαστε σε δημόσιο περιεχόμενο. Αξίζει το follow;

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑