Η αναζήτηση στο Pinterest βελτιώθηκε και μόλις έγινε εξυπνότερη!

Ημ/νία: 25 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

pinterest guided search

Πραγματοποιήθηκε το χθεσινοβραδινό event «Choose Your Own Adventure» του Pinterest, στο οποίο υπήρξαν τρεις σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με το δημοφιλές Κοινωνικό Δίκτυο εικόνων. Οι φήμες έπεσαν έξω και αντί για κάποιο ταξιδιωτικό προϊόν, το Pinterest ανακοίνωσε τη νέα και εξυπνότερη αναζήτηση «Guided Search», την προσθήκη περισσότερων κατηγοριών από τους χρήστες και τα βελτιωμένα related pins (σχετικά pins).

Τις εντυπώσεις σίγουρα έχει κλέψει η νέα και εξυπνότερη αναζήτηση «Guided Search». Με σημερινό update το οποίο θα διατεθεί στις Android και iOS εφαρμογές του Pinterest, οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύπτουν νέα pins μέσω φίλτρων στην αναζήτηση. Για να καταλάβετε καλύτερα πώς λειτουργεί η νέα αναζήτηση, αν για παράδειγμα αυτή τη στιγμή ένας χρήστης αναζητήσει τον όρο «running», τότε θα του εμφανιστεί ένα σύνολο από γενικά pins για το τρέξιμο. Με τη νέα αναζήτηση θα του εμφανιστούν επίσης κάποιες προτάσεις, όπως «motivation», «songs», «tips», «shoes» κλπ, ώστε να περιορίσει τα αποτελέσματα και να ανακαλύψει στοχευμένο περιεχόμενο που ίσως αρχικά να μην ήξερε ότι θέλει να αναζητήσει. Μπορούν να συνδυαστούν αρκετοί όροι για πιο στοχευμένα αποτελέσματα.

Όσον αφορά τη δημιουργία περισσότερων κατηγοριών από τους χρήστες, αυτή είναι μια λειτουργία η οποία θα διατεθεί με αργούς ρυθμούς μέσα στους επόμενους μήνες και θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαλέξουν κατηγορίες με πιο συγκεκριμένη θεματολογία από τις ήδη 32 διαθέσιμες κατηγορίες γενικού περιεχομένου.

Τέλος, η λειτουργία των σχετικών pins έγινε επίσης εξυπνότερη και είναι διαθέσιμη σε πάνω από 90% των συνολικών pins. Αυτό σημαίνει πως οι πιθανότητες να βλέπουν οι χρήστες τα ίδια pins στο πλαίσιο των σχετικών pins μειώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η web έκδοση του Pinterest υποδέχεται τη λειτουργία Guided Search!

1.

2.

3.

4.

Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑