Το Facebook πλήρωσε 1,5 εκατ. δολάρια μέσα στο 2013 για θέματα ασφαλείας

Ημ/νία: 4 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Όταν έχει κανείς να διαχειριστεί τα προφίλ πάνω από 1,23 δισ. χρηστών, τότε απαιτείται μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, εκτός από τους ίδιους τους προγραμματιστές του Facebook οι οποίοι εργάζονται πάνω σε θέματα ασφαλείας, το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα Bug bounty, μέσω του οποίου επιβραβεύει τους White Hat προγραμματιστές.

facebook bug bounty program

Μερικά αξιοσημείωτα στοιχεία για το πρόγραμμα αυτό, τα οποία αφορούν το έτος 2013, είναι τα εξής:

– Υπήρξαν συνολικά 14.763 αιτήσεις προγραμματιστών για θέματα ασφαλείας, αύξηση κατά 246% σε σχέση με το 2012.
– Από αυτές, οι 687 κρίθηκαν έγκυρες και επιλέχθηκαν για αμοιβή.
– Το 6% των έγκυρων κρίθηκαν ως bugs υψηλής προτεραιότητας και αντιμετωπίστηκαν κατά μέσο όρο μέσα σε 6 ώρες από την ανάγνωση τους.
– Συνολικά δαπανήθηκαν 1,5 εκατ. δολάρια σε 330 προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Η μέση αμοιβή ανήλθε σε 2.204 δολάρια ανά άτομο.

Κάποια επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, είναι τα εξής:

– Η υψηλότερη αμοιβή του προγράμματος έως σήμερα είναι 33.500 δολάρια και έχουν δοθεί στον Reginaldo Silva.
– Οι προγραμματιστές στη Ρωσία δέχονται τις υψηλότερες αμοιβές, αφού για 38 bugs κέρδισαν κατά μέσο όρο 3.961 δολάρια για την κάθε μία.
– Οι προγραμματιστές στην Ινδία στέλνουν τις περισσότερες αιτήσεις, με τον αριθμό να φτάνει τις 136 και ο μέσος όρος αμοιβής για την κάθε μία τα 1.353 δολάρια.

Πηγή: Protect the Graph

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑