Το Twitter υποστηρίζει πλέον emoji στη web έκδοση!

Ημ/νία: 3 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Χάρη σε εφαρμογές όπως είναι το WhatsApp, τα emoji έχουν ευρέως διαδοθεί στις κινητές συσκευές. Αναφέρομαι στα διάφορα εικονίδια, τα οποία μπορεί να είναι είτε φατσούλες, είτε οτιδήποτε άλλο. Μέχρι πρότινος, οι χρήστες κινητών συσκευών χρησιμοποιούσαν αρκετά τα διάφορα emoji, με τους χρήστες στη web έκδοση του Twitter να βλέπουν απλώς κενά τετράγωνα αντί για τα κανονικά σχήματα. Αυτό, πλέον, αλλάζει.

twitter emoji web

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και στο παραπάνω tweet, τα emoji έγιναν διαθέσιμα στο twitter.com για όλους τους χρήστες. Αν αναρωτιέστε γιατί το παραπάνω tweet είναι εικόνα και δεν είναι ενσωματωμένο στο site, ο λόγος είναι πως ακόμη τα embedded tweets δεν υποστηρίζουν τα διάφορα εικονίδια, εμφανίζουν δηλαδή κενά τετράγωνα.

Στην περίπτωση του Tweetdeck υπάρχουν ακόμη προβλήματα σχετικά με την υιοθέτηση των emoji, καθώς μερικοί χρήστες τα προβάλλουν κανονικά, ενώ άλλοι όχι.

emoji

Τέλος, αν ακούτε για πρώτη φορά τα emoji και αναρωτιέστε πώς μπορείτε κι εσείς να τα χρησιμοποιήσετε στα tweets σας, τότε να σας ενημερώσω πως ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της κινητής συσκευής σας (Android, iOS κλπ), υπάρχουν διάφορες εφαρμογές στα app stores. Για παράδειγμα, η εφαρμογή SwiftKey Keyboard + Emoji είναι μία από αυτές. Στην περίπτωση του iOS, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα emoji στο πληκτρολόγιο σας ακολουθώντας τις οδηγίες. Αν θέλετε emoji και χρησιμοποιείτε υπολογιστή, κάντε μία google αναζήτηση και θα βρείτε αρκετά sites για αντιγραφή και επικόλληση των εικονιδίων.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑