Το Sell Hack μπορεί και εντοπίζει το email οποιουδήποτε LinkedIn χρήστη!

Ημ/νία: 1 Απριλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ένα αρκετά περίεργο εργαλείο έχει κάνει την εμφάνιση του στο ίντερνετ τις τελευταίες ώρες και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών ειδησεογραφικών sites. Πρόκειται για το Sell Hack, μία επέκταση για Google Chrome, Mozilla Firefox και Safari, η οποία μπορεί και εντοπίζει μέσα σε δευτερόλεπτα το email οποιουδήποτε χρήστη στο LinkedIn.

linkedin sell hack extension

Η χρήση της επέκτασης εμπεριέχει κίνδυνο, καθώς συλλέγει δεδομένα των χρηστών κατά την περιήγηση τους στο επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο, χωρίς να γνωρίζουμε πού καταλήγουν τα δεδομένα αυτά. Το θέμα είναι, όμως, πώς μία επέκταση μπορεί και εντοπίζει βάσει αλγορίθμων και χωρίς κάποιο hack, το email οποιουδήποτε χρήστη βάσει δημόσιων δεδομένων. Κατά πόσο είμαστε καλά προστατευμένοι στο LinkedIn;

Το εργαλείο χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές για την εύρεση του email σημαντικών χρηστών του LinkedIn και τα πήγε εξαιρετικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Υπήρχαν, βέβαια, κάποιες περιπτώσεις στις οποίες το εργαλείο μάντευε ποιο μπορεί να είναι το email.

Από την πλευρά του, το LinkedIn εξέδωσε επίσημη απάντηση πως το εργαλείο Sell Hack έχει προβεί σε αρκετές παραβιάσεις και συμβουλεύει όλους τους χρήστες του να απεγκαταστήσουν άμεσα την επέκταση, καθώς αυτή μπορεί και κάνει συλλογή προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. Χρειάζεται προσοχή στην εγκατάσταση οποιασδήποτε επέκτασης.

Για όσους τολμηρούς θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, με την εγκατάσταση της επέκτασης η επιλογή «Hack In» (βλ. εικόνα παραπάνω) εμφανίζεται σε όλα τα προφίλ, και πατώντας την μπορείτε να αναζητήσετε το email οποιουδήποτε χρήστη.

Πηγή: Yahoo

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑