Twitter για αρχάριους: Τα είδη των tweets και πού εμφανίζεται το καθένα

Ημ/νία: 31 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Όπως έχω εξηγήσει και παλαιότερα, το Twitter είναι από τα πιο δυσνόητα Κοινωνικά Δίκτυα για τους χρήστες του διαδικτύου. Η φιλοσοφία του προωθεί το δημόσιο διάλογο και τα ξεχωριστά μηνύματα του 140 χαρακτήρων, τα λεγόμενα tweets, βοηθούν την εύκολη επικοινωνία των χρηστών του.

twitter pic

Γνωρίζετε πως δεν εμφανίζονται όλα τα tweets ενός χρήστη (τον οποίο ακολουθείτε) στην Αρχική Σελίδα σας; Ποια είναι εκείνα που θα εμφανιστούν και ποια όχι, αναγκάζοντας μας να τα διαβάσουμε ίσως στο προφίλ του; Έχουμε τις απαντήσεις.

Πού εμφανίζονται τα απλά tweets;

normal tweet

Τα απλά tweets είναι εκείνα τα οποία περιέχουν μονάχα κείμενο. Μπορούν να περιέχουν κάποιο σύνδεσμο εικόνας, βίντεο ή άρθρου, όμως δεν περιέχουν mention (αναφορά) ενός χρήστη.

Από την πλευρά του αποστολέα, τέτοιου είδους tweets εμφανίζονται στην Αρχική Σελίδα του και στη σελίδα προφίλ του.

Από την πλευρά των παραληπτών, τέτοιου είδους tweets εμφανίζονται στην Αρχική Σελίδα όσων ακολουθούν τον αποστολέα, ενώ στην περίπτωση που δεν τον ακολουθούν, μπορούν να προβάλουν το tweet στη σελίδα προφίλ του αποστολέα.

Τέτοιου είδους tweets δε θα εμφανιστούν ποτέ στη σελίδα προφίλ ενός άλλου χρήστη πλην του αποστολέα, εκτός βέβαια αν κάποιος χρήστης κάνει retweet (κοινοποίηση) το tweet.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανέβασμα πολλαπλών φωτογραφιών και photo tagging για το Twitter!

Πού εμφανίζονται τα tweets mentions (αναφορές);

tweet mention

Τα tweets mentions είναι εκείνα τα οποία περιέχουν αναφορά ενός χρήστη με τη μορφή @username, οπουδήποτε μέσα στο tweet, όχι όμως στην αρχή του (βλ. παρακάτω).

Από την πλευρά του αποστολέα, τέτοιου είδους tweets εμφανίζονται στην Αρχική Σελίδα του και στη σελίδα προφίλ του.

Από την πλευρά των παραληπτών, ισχύουν τα εξής:

– Οι χρήστες οι οποίοι αναφέρονται μέσα στο tweet, θα δουν ειδοποίηση στη σελίδα ειδοποιήσεων. Αν οι χρήστες ακολουθούν τον αποστολέα, τότε θα δουν το tweet και στην Αρχική Σελίδα τους.
– Όσοι δεν ακολουθούν τον αποστολέα και δεν αναφέρονται στο tweet, μπορούν να προβάλουν το tweet στη σελίδα προφίλ του αποστολέα.

Τέτοιου είδους tweets δε θα εμφανιστούν ποτέ στη σελίδα προφίλ ενός άλλου χρήστη πλην του αποστολέα, εκτός βέβαια αν κάποιος χρήστης κάνει retweet (κοινοποίηση) το tweet.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το νέο Twitter προφίλ έπεσε στα χέρια μας και το ξεψαχνίσαμε!

Πού εμφανίζονται τα tweets replies (απαντήσεις);

tweet reply

Αυτό που ξεχωρίζει τα tweets mentions από τα tweets replies, είναι πως η δεύτερη περίπτωση αφορά μονάχα όσα tweets ξεκινούν με αναφορά ενός χρήστη, δηλαδή με @username. Διαφορετικά, οπουδήποτε αλλού υπάρχει η αναφορά μέσα σε ένα tweet, αυτό αναγνωρίζεται ως mention.

Από την πλευρά του αποστολέα, τέτοιου είδους tweets εμφανίζονται στην Αρχική Σελίδα του και στη σελίδα προφίλ του.

Από την πλευρά των παραληπτών, ισχύουν τα εξής:

– Οι χρήστες οι οποίοι αναφέρονται μέσα στο tweet, θα δουν ειδοποίηση στη σελίδα ειδοποιήσεων. Αν οι χρήστες ακολουθούν τον αποστολέα, τότε θα δουν το tweet και στην Αρχική Σελίδα τους.
– Οι υπόλοιποι χρήστες θα δουν το tweet στην Αρχική Σελίδα τους μονάχα εάν ακολουθούν και τον αποστολέα και τον παραλήπτη (αυτόν που αναφέρεται μέσα στο tweet), διαφορετικά μπορούν να προβάλουν το tweet στη σελίδα προφίλ του αποστολέα.

Τέτοιου είδους tweets δε θα εμφανιστούν ποτέ στη σελίδα προφίλ ενός άλλου χρήστη πλην του αποστολέα, εκτός βέβαια αν κάποιος χρήστης κάνει retweet (κοινοποίηση) το tweet.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι πως τα tweets replies είναι η ιδιαίτερη περίπτωση και μπορούν να εμφανιστούν στην Αρχική Σελίδα κάποιοι χρήστη, ενώ στην πλειοψηφία τους τα συναντάει κανείς μονάχα στο προφίλ του αποστολέα. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, πως δεν είναι η Αρχική Σελίδα το παν, ρίξτε καμιά επίσκεψη και στα προφίλ χρηστών.

Πηγή: Twitter Help Center

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑