Η μετονομασία του ReTweet σε Share εκνευρίζει τους Twitter χρήστες!

Ημ/νία: 29 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter είναι ένα μοναδικό Κοινωνικό Δίκτυο με ιδιαίτερη χρήση και αρκετά αφοσιωμένους χρήστες. Δεν καταλαβαίνουν όλοι το Twitter, όπως για παράδειγμα καταλαβαίνουν το Facebook. Ίσως αυτό είναι ένα προνόμιο, αν και το Twitter δεν το βλέπει με αυτό τον τρόπο και προσπαθώντας να προσελκύσει περισσότερο κοινό, αντιγράφει αρκετά στοιχεία από το Facebook, κάτι το οποίο εκνευρίζει αρκετούς χρήστες του.

twitter retweet to share rename

Είδαμε πρώτα το νέο design του προφίλ να αλλάζει σε web και mobile, φέρνοντας κάποια στοιχεία του Facebook στις εικόνες. Στη συνέχεια είδαμε το πολλαπλό upload φωτογραφιών και τα tags σε αυτές, στοιχεία που υπάρχουν και στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο. Τώρα, μαθαίνουμε κάτι το εξωφρενικό για πολλούς. Η ονομασία ReTweet, η κοινοποίηση δηλαδή ενός tweet, έχει μετονομαστεί σε Share σε κάποιους iOS χρήστες. Κι άλλη αντιγραφή.

Μη νομίζετε πως το Facebook δεν έχει αντιγράψει το Twitter. Είδαμε την υιοθέτηση των hashtags και τη χρήση trending θεμάτων, στοιχεία τα οποία γνωρίσαμε στο Twitter.

Το όλο θέμα έχει να κάνει με τη μοναδικότητα ενός Κοινωνικού Δικτύου, καθώς χάνοντας την προσωπική του ταυτότητα, είναι πιθανό να χάσει και κάποιους από τους αφοσιωμένους χρήστες του, με αντάλλαγμα νέους και πιθανότατα αδιάφορους χρήστες.


Πηγή: The Next Web

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑