Το Facebook θα μοιράσει internet μέσω drones σε όλο τον κόσμο

Ημ/νία: 28 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η παγκόσμια συνεργασία μεταξύ του Facebook και άλλων μεγάλων εταιριών, όπως οι Nokia και Samsung, με ονομασία internet.org, έχει ως στόχο να δώσει πρόσβαση στο διαδίκτυο στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, δημιουργώντας προσιτό ίντερνετ μέσω κινητών συσκευών.

facebook internet.org drones

Με νέα ανακοίνωση του συνιδρυτή και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, δημιουργήθηκε μέσα στην εταιρία μία ομάδα με ονομασία Connectivity Lab, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διάθεση των δεδομένων ίντερνετ στις περιοχές που τα χρειάζονται. Η ομάδα αποτελείται από 5 μέλη της startup Ascenta, την οποία εξαγόρασε το Facebook, καθώς και μέλη της NASA και του National Optical Astronomy Observatory.

Η ομάδα φαίνεται έμπειρη, καθώς έχει δουλέψει στο παρελθόν σε μεγάλα projects, όπως για παράδειγμα στο Zephyr, το ιπτάμενο drone το οποίο άντεξε τον περισσότερο χρόνο (336 ώρες and 22 λεπτά) σε πτήση με χρήση ηλιακής ενέργειας, καθώς και στο Breitling Orbiter.

Το σχέδιο, λοιπόν, του Facebook μέσω του internet.org, είναι να μοιράσει internet με χρήση ιπτάμενων drones σε περιοχές με πολλούς κατοίκους και με χρήση δορυφόρων σε περιοχές με λιγότερους κατοίκους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Mark Zuckerberg μέσω του Facebook.

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑