Facebook | Διαστάσεις εικόνων για το νέο News Feed και τις νέες Σελίδες

Ημ/νία: 27 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Όταν αλλάζει εμφάνιση το Facebook, αμέσως οι marketers ξεκινούν τις έρευνες για να μάθουν τις νέες διαστάσεις εικόνων. Βλέπετε, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλες οι εικόνες έχουν συγκεκριμένο μήκος και συγκεκριμένο πλάτος, με αποτέλεσμα να φαίνονται στους χρήστες σωστά και να μη χάνουν από το περιεχόμενο τους.

Πρόσφατα, το Facebook ανακοίνωσε μία νέα Αρχική Σελίδα, ή αλλιώς News Feed, καθώς και νέα εμφάνιση για τις Σελίδες του. Ας δούμε σε κάθε περίπτωση τις νέες διαστάσεις εικόνων και πώς αυτές προσαρμόζονται σε κάθε υπό περίπτωση.

Διαστάσεις εικόνων για εξώφυλλο (cover) και εικόνα προφίλ στις νέες Facebook Σελίδες

Στις νέες Facebook σελίδες, οι διαστάσεις του εξωφύλλου (cover) παραμένουν και πάλι 851×315 px, μονάχα που αυτή τη φορά κάποιες επιλογές ενσωματώνονται στο cover και δε βρίσκονται από κάτω. Δείτε για παράδειγμα το εξώφυλλο της σελίδας Facebook for Business με τις νέες διαστάσεις, σύμφωνα με το Sociobits.

Facebook Pages New Cover Dimensions 2014

Η εικόνα προφίλ παραμένει στις διαστάσεις 160×160 px, αν και το upload της θα πρέπει να είναι σε ελάχιστες διαστάσεις 180×180 px.

Διαστάσεις εικόνων στη νέα Facebook Αρχική Σελίδα (News Feed)

Στην περίπτωση της νέας Αρχικής Σελίδας και του περιεχομένου του οποίου βλέπουν οι χρήστες, η Gain δημιούργησε το παρακάτω Infographic, στο οποίο εξηγεί τις διαστάσεις εικόνων και πώς αυτές προσαρμόζονται σε περίπτωση που ξεπερνούν τις ιδανικές διαστάσεις, καθώς και τις διαστάσεις εικόνων οι οποίες εμπεριέχονται σε κοινοποιήσεις συνδέσμων.

facebook new news feed image dimensions 2014

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑