Το Facebook μπορεί να εντοπίσει ένα χρήστη σε φωτογραφία με ακρίβεια 97.25%

Ημ/νία: 19 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν ποτέ ζητήσεις από κάποιο χρήστη να εντοπίσει και να προσθέσει με ετικέτα τους φίλους του και τον εαυτό του σε φωτογραφίες, τότε θα το κάνει με μεγάλη ευκολία. Στην περίπτωση των υπολογιστών, η διαδικασία εντοπισμού ενός προσώπου μέσα σε μια φωτογραφία δε θεωρείται και πολύ αποτελεσματική. Μήπως το Facebook βρήκε λύση στο πρόβλημα με το λογισμικό DeepFace;

Facebook DeepFace

Η ομάδα πίσω από το DeepFace αναφέρει πως το λογισμικό κάνει χρήση τρισδιάστατων μοντέλων προσώπων και μπορεί και εντοπίζει ένα πρόσωπο ενός χρήστη σε μια φωτογραφία με ακρίβεια 97.25%, όταν ένας άνθρωπος το εντοπίζει με ακρίβεια 97.53%, σύμφωνα πάντοτε με τους ερευνητές.

Το λογισμικό αναπτύχθηκε χάρη και στη βοήθεια 4.030 Facebook χρηστών, οι οποίοι είχαν ανεβάσει φωτογραφίες με συνολικά 4.400.000 ετικέτες χρηστών. Παρακολουθώντας όλες τις φωτογραφίες, το λογισμικό κατάφερε να υιοθετήσει αρκετά στοιχεία και να γίνει πιο έξυπνο, φτάνοντας στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ακρίβειας το οποίο αναφέρθηκε προηγουμένως.

Facebook DeepFace

Χωρίς να ξέρουμε πότε το λογισμικό θα κάνει την εμφάνιση του και θα ξεκινήσει να ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν άλλους χρήστες στις φωτογραφίες τους, σύμφωνα με το MIT Technology Review, οι ερευνητές θα παρουσιάσουν το DeepFace στο Συνέδριο IEEE on Computer Vision and Pattern Recognition τον Ιούνιο του 2014.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑