WhatsApp: «Η εξαγορά από το Facebook δε θα επηρεάσει την ιδιωτικότητα των χρηστών»

Ημ/νία: 18 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Όταν ανακοινώθηκε η εξαγορά του WhatsApp από το Facebook, τα συναισθήματα των χρηστών ήταν ανάμεικτα. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες οι οποίοι γνωρίζουν τους διάφορους πονηρούς τρόπους, με τους οποίους το Facebook προσπαθεί να αποσπάσει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του. Γιατί να μην το κάνει τώρα και με το WhatsApp, εφόσον του ανήκει;

facebook whatsapp

Ο Jan Koum, συνιδρυτής και CEO του WhatsApp, δημιούργησε ένα blog post ως απάντηση σε όσους πιστεύουν πως το WhatsApp θα παραδώσει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του στο Facebook ή θα ξεκινήσει να συλλέγει νέα δεδομένα για χάρη του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου.

Ο Koum είπε πως το WhatsApp δεν απαιτεί από τους χρήστες του να δώσουν ούτε το email τους, ούτε το πραγματικό τους όνομα, ούτε την ημερομηνία γενεθλίων τους, ούτε τη θέση τους μέσω GPS, ούτε διάφορα άλλα προσωπικά δεδομένα. Τη στρατηγική αυτή θα διατηρήσει η δημοφιλής υπηρεσία αποστολής άμεσων μηνυμάτων και στο μέλλον, και ήταν απόλυτα σαφής γι’αυτό.

Οι servers του WhatsApp θα παραμείνουν άδειοι όσον αφορά τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών της υπηρεσίας και ούτε το Facebook με την εξαγορά του είναι ικανό να το αλλάξει αυτό, σύμφωνα πάντοτε με τον Koum.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑