Τι είναι το Google+ Ripples και πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε

Ημ/νία: 3 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ίσως να μην το έχετε παρατηρήσει ποτέ, όμως σε κάθε δημόσια δημοσίευση του Google+ (με τουλάχιστον μία κοινοποίηση) και στο μενού επιλογών αυτών, υπάρχει μία επιλογή με την ονομασία «Προβολή κύματος» ή «View Ripples» (για όσους χρησιμοποιούν τα Αγγλικά).

google plus ripples

Τι είναι το Google+ κύμα;

Μέσω της επιλογής αυτής, μπορείτε να δείτε την πορεία μιας δημοσίευσης οποιουδήποτε χρήστη και κάποια χρήσιμα στατιστικά, εφόσον η δημοσίευση είναι διαθέσιμη σε δημόσιο κοινό και όχι σε συγκεκριμένους κύκλους.

google plus ripples

Υπάρχουν όμορφα γραφήματα τα οποία εξηγούν πώς έφτασε μία δημοσίευση σε άλλους χρήστες, δείχνοντας τις δημόσιες κοινοποιήσεις τις οποίες δέχτηκε και τονίζοντας τους χρήστες εκείνους οι οποίοι έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στη διάδοση της δημοσίευσης. Φυσικά, μπορείτε να δείτε και το κείμενο το οποίο ανάρτησε κάθε χρήστης μαζί με την κοινοποίηση της δημοσίευσης.

Εκτός από την πλήρη προβολή των γραφημάτων, μπορείτε να επιλέξετε να δείτε πώς δημιουργήθηκαν οι κοινοποιήσεις μιας δημοσίευσης με το πέρασμα του χρόνου.

google plus ripples

Τέλος, υπάρχουν διάφορα στατιστικά, όπως οι χρήστες χάρη στους οποίους προήλθαν οι περισσότερες κοινοποιήσεις της δημοσίευσης, το μεγαλύτερο μήκος αλυσίδας (π.χ. αν είναι 5, σημαίνει πως ο χρήστης 1 το κοινοποίησε, ύστερα ο χρήστης 2 το κοινοποίησε από το χρήστη 1 κ.ο.κ., έως ότου το κοινοποιήσει και ο χρήστης 5 από το χρήστη 4), το πόσες κοινοποιήσεις έγιναν ανά ώρα, και τέλος η γλώσσα όσων κοινοποίησαν τη δημοσίευση.

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω το Google+ κύμα;

Μπορείτε να αξιοποιήσετε το Google+ Ripples βλέποντας τη διάδοση δικών σας δημοσίων δημοσιεύσεων ή χρηστών των οποίων έχετε προσθέσει στους κύκλους σας και το περιεχόμενο αυτών σας ενδιαφέρει. Με τον τρόπο αυτό, είναι εύκολο να εξερευνήσετε και να προσθέσετε νέους χρήστες στους κύκλους σας, οι οποίοι είτε βοηθούν το δικό σας περιεχόμενο να διαδοθεί στο Google+, είτε παίζουν το ρόλο ενός Influencer, επηρεάζουν δηλαδή εύκολα τρίτους χρήστες.

Εφόσον διατηρείτε την προβολή των Google+ Ripples σχετικών με τα ενδιαφέροντα σας δημοσιεύσεων, τότε μπορείτε να ανακαλύψετε και να προσθέσετε στους κύκλους σας χρήστες οι οποίοι θα είναι πιο κοντά σε εσάς. Διαφορετικά, μπορείτε απλώς να παρατηρείτε!

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑