Το WhatsApp ετοιμάζει λειτουργία φωνητικών κλήσεων μέσω ίντερνετ

Ημ/νία: 24 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Με δηλώσεις του στο Mobile World Congress 2014, ο Jan Koum, συνιδρυτής και CEO του WhatsApp, ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2014, η δημοφιλής εφαρμογή αποστολής γραπτών μηνυμάτων μέσω ίντερνετ θα αποκτήσει λειτουργία φωνητικών κλήσεων! Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την απόκτηση του WhatsApp από το Facebook και σε μία μέρα όπου σαν σήμερα, πριν πέντε χρόνια, ιδρύθηκε η εταιρία. Χρόνια πολλά WhatsApp!

whatsapp voice calls

Από τις δηλώσεις του Jan Koum, μάθαμε επίσης πως το WhatsApp πρόσθεσε άλλους 15 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε 4 ημέρες, μετά δηλαδή από την ανακοίνωση της εξαγοράς του από το Facebook, φτάνοντας συνολικά τους 465 εκατομμύρια χρήστες. Από αυτούς, οι 330 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά την εφαρμογή.

Με τη λειτουργία φωνητικών κλήσεων μέσω ίντερνετ, το WhatsApp θα μπορέσει επιτέλους να ανταγωνιστεί εφαρμογές όπως το Viber ή το KakaoTalk, οι οποίες προσφέρουν τόσο γραπτά μηνύματα, όσο και φωνητικές κλήσεις.

Αναμένουμε τη λειτουργία φωνητικών κλήσεων του WhatsApp να κάνει την εμφάνιση της πρώτα στα λειτουργικά συστήματα Android και iOS και στη συνέχεια σε κάποιες συσκευές Nokia και BlackBerry, στοχεύοντας πάντοτε στην απλότητα, όπως έκανε πάντα.

Update [31/03/15]: Κλήσεις μέσω ίντερνετ για όλους τους WhatsApp χρήστες σε Android

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑