Το Pinterest απαγορεύει τα Pins και Follow επί πληρωμή στους νέους όρους χρήσης

Ημ/νία: 8 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Pinterest πιστεύει στην αυθεντικότητα του ως Κοινωνικό Δίκτυο και για να μπορέσει να τη διατηρήσει, ανανέωσε τους όρους χρήσης του εισάγοντας πιο απλή γλώσσα για τους χρήστες και πρόσθεσε σε αυτούς την απαγόρευση της πληρωμής ενός χρήστη για να κάνει Pin, Follow ή Unfollow.

pinterest pay for followers

Αυτό σημαίνει πως αν το Pinterest καταλάβει πως κάποιος χρήστης έχει πληρώσει για να κερδίσει RePins ή Follow, ή αν κάποιος χρήστης πληρώνεται με σκοπό να κάνει RePins ή Follow, τότε το Κοινωνικό Δίκτυο θα έρχεται σε επικοινωνία με τον κάθε χρήστη για περαιτέρω διευκρινίσεις, ακόμη και για αφαίρεση του περιεχομένου. Περισσότερες λεπτομέρειες όπως τη διαγραφή ενός χρήστη, δεν έχουν δοθεί.

Αυτό που δε θεωρείται παράνομο και το ξεκαθαρίζουν οι νέοι όροι χρήσης, είναι η πληρωμή ενός χρήστη από κάποιο Brand για τη δημιουργία ενός board προς όφελος του Brand, στο προφίλ του χρήστη. Επίσης, δε θεωρείται παράνομη η πληρωμή ενός χρήστη από κάποιο εγκεκριμένο affiliate network, εφόσον ο χρήστης δημοσίευσε ένα Pin, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε κάποιον άλλο χρήστη σε αγορά προϊόντος.

Τέλος, είναι γνωστό πως υπάρχουν πάρα πολλοί μέθοδοι για να κερδίσει κανείς likes, followers, κοινοποιήσεις κλπ, σε Κοινωνικά Δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube, το Google+ κλπ, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί η ομάδα του Pinterest να συμβεί σε αυτό.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑