Facebook | Τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2013

Ημ/νία: 30 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook κλείνει το 2013 εντυπωσιακά, έχοντας συνολικά ετήσια έσοδα 7,87 δις δολάρια και δίνοντας μία υπόσχεση για το 2014, η οποία αναφέρει πως θα δούμε περισσότερες εφαρμογές για κινητές συσκευές από το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, ξεκινώντας με το Paper.

facebook q4 2013 results

Τα συνολικά έσοδα του για την περίοδο 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου ανήλθαν σε 2,59 δις δολάρια, αυξημένα κατά 63% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2012. Από αυτά, το 2,34 δις δολάρια προέρχεται από διαφημιστικά έσοδα, τα οποία είναι αυξημένα κατά 76% σε σχέση με τα αντίστοιχα πέρυσι. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το 53% του προηγούμενου ποσού των διαφημιστικών εσόδων, προέρχεται αποκλειστικά από mobile διαφημίσεις!

Νούμερα έχουμε επίσης και για τους χρήστες του Facebook, οι οποίοι ανέρχονται πλέον σε 1,23 δις μηνιαίους, αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες ανέρχονται σε 757 εκατ., αριθμός αυξημένος κατά 22% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Οι προηγούμενοι αριθμοί αφορούν συνολικούς χρήστες, δηλαδή χρήστες οι οποίοι επισκέφτηκαν το Facebook είτε από υπολογιστή είτε από κινητή συσκευή. Μονάχα από κινητό, υπήρχαν 945 εκατ. μηνιαίοι ενεργοί χρήστες και 556 εκατ. καθημερινοί ενεργοί χρήστες.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook για το τέταρτο τρίμηνο του 2013, δείτε εδώ.

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑