Μάθε πώς μπορείς να βοηθήσεις στη μετάφραση του Twitter στα Ελληνικά

Ημ/νία: 25 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν γνωρίζεις την αγγλική γλώσσα και θες να βοηθήσεις εθελοντικά το Twitter στη μετάφραση από τα Αγγλικά προς τα Ελληνικά ή προς οποιαδήποτε άλλη γλώσσα γνωρίζεις, μάθε πως μπορείς και είναι πολύ εύκολο να το κάνεις. Αρκεί να κάνεις μία επίσκεψη στο Twitter Translation Center, να αποδεχτείς τους όρους χρήσης και να επιλέξεις τη γλώσσα στην οποία θες να μεταφράσεις.

twitter translate

Αυτό που θα παρατηρήσεις εφόσον συμμετάσχεις ως μεταφραστής, είναι πως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν οι σωστές μεταφράσεις μεταξύ μιας ποικιλίας μεταφράσεων και εσύ αρκεί να επιλέξεις τη μετάφραση που θεωρείς πιο σωστή. Αυτό σημαίνει πως δε χρειάζεται καν να γράψεις, αρκεί να κάνεις κλικ στις σωστές μεταφράσεις άλλων χρηστών.

Υπενθυμίζω πως η μετάφραση γίνεται εθελοντικά, οι μεταφράσεις ανήκουν στο Twitter για οποιαδήποτε χρήση και οι χρήστες ίσως έχουν την ευκαιρία μέσω της μετάφρασης να γνωρίσουν νέα προϊόντα και λειτουργίες, τις οποίες όμως πρέπει να κρατήσουν κρυφές, έχοντας συμφωνήσει με τους όρους χρήσης.

Τέλος, όσοι χρήστες δεν τα παρατήσουν στις πρώτες μεταφράσεις και καταφέρουν να μπουν στους 60 καλύτερους μεταφραστές για τη γλώσσα την οποία έχουν επιλέξει, θα κερδίσουν ένα σήμα δεξιά του ονόματος στο προφίλ τους, το οποίο θα αναδεικνύει το σημαντικό έργο τους. Δείτε το σήμα στο προφίλ του διαχειριστή για τις μεταφράσεις στην ελληνική γλώσσα, @kostas.

Πηγή: AllTwitter

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑