Το Facebook θα χάσει το 80% των χρηστών του μεταξύ 2015-2017 [έρευνα]

Ημ/νία: 25 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Οι John Cannarella και Joshua A. Spechler από το Πανεπιστήμιο του Princeton, έκαναν μία έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν πως το Facebook αναμένεται να χάσει το 80% των χρηστών του μεταξύ 2015 και 2017. Η έρευνα παίρνει ως case study την άνοδο και πτώση του Myspace, κάνει χρήση του εργαλείου Google Trends και παρομοιάζει την υιοθέτηση του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου από τους χρήστες ως μόλυνση και την εγκατάλειψη των χρηστών ως ανάκαμψη. Με απλά λόγια, παρομοιάζει το Facebook ως μολυσματική ασθένεια.

facebook as infectious disease

Φυσικά και τα αποτελέσματα της έρευνας προκάλεσαν μεγάλο ντόρο στο ίντερνετ και στα διάφορα ειδησεογραφικά sites, παρόλο που η έρευνα δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί.

Η απάντηση από πλευράς Facebook ήρθε με σατυρικό ύφος μέσω τριών εργαζομένων του, των Mike Develin, Lada Adamic και Sean Taylor, οι οποίοι έκαναν αντίστοιχη έρευνα για το Πανεπιστήμιο του Princeton και κατέληξαν στο ότι έως το 2021 το Πανεπιστήμιο θα έχει μείνει χωρίς φοιτητές.

Πηγές: AllFacebook (1), AllFacebook (2)

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑