Facebook | Διαβάζει τα ιδιωτικά μηνύματα των χρηστών για χάρη των διαφημιστών;

Ημ/νία: 3 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

facebook content

Στα δικαστήρια για άλλη μια φορά το Facebook, αυτή τη φορά με τον ισχυρισμό πως σκανάρει τα ιδιωτικά, ή αλλιώς προσωπικά, μηνύματα των χρηστών του, έτσι ώστε να ωφελήσει τους διαφημιστές και να αυξήσει τα έσοδα του. Οι Matthew Campbell και Michael Hurley κατέθεσαν μήνυση προς το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, ισχυριζόμενοι πως το Facebook σκανάρει τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών, εντοπίζει τους συνδέσμους τους οποίους στέλνουν, σχηματίζει ένα προφίλ για τους χρήστες αυτούς και βοηθά τους διαφημιστές να κερδίζουν περισσότερα likes, παραβιάζοντας τον Ηλεκτρονικό νόμο ιδιωτικότητας επικοινωνιών του 1986.

Η μήνυση αυτή εκπροσωπεί όλους τους Αμερικάνους χρήστες του Facebook οι οποίοι έχουν στείλει ή λάβει κάποιο σύνδεσμο μέσω προσωπικού μηνύματος και οι ενάγοντες ζητούν από το Facebook να σταματήσει να ενεργεί με τον τρόπο αυτό, καθώς και 100 δολάρια για κάθε μέρα που το Facebook σκάναρε τα μηνύματα των χρηστών.

Ακολουθεί αντίγραφο της μήνυσης.

Πηγή: CNET News

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑