Snapchat | Χάκερς δημοσίευσαν 4,6 εκατ. usernames και τηλέφωνα χρηστών

Ημ/νία: 1 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, όταν η εταιρία Gibson Security ήρθε σε επαφή με την εταιρία Snapchat σχετικά με δύο «τρύπες» ασφαλείας. Η απάντηση της δημοφιλούς social εφαρμογής ήταν πως έχει ήδη λάβει μέτρα για να δυσκολέψει τυχόν hackers οι οποίοι θα συνέδεαν χρήστες του Snapchat με αριθμούς τηλεφώνων, μέσω των Android και iOS API.

snapchat hack

Η Gibson Security σαφώς και δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απάντηση αυτή, μιας και το Snapchat δεν κάλυψε τις «τρύπες» ασφαλείας και δημοσίευσε μία αναφορά σχετικά με αυτές. Τελικά, τα κενά ασφαλείας φαίνεται πως αξιοποίησαν κάποιοι χάκερς, οι οποίοι δημιούργησαν το www.snapchatdb.info (αυτή τη στιγμή δε λειτουργεί) και δημοσίευσαν δημόσια σε αυτό μία λίστα με 4,6 εκατομμύρια usernames και τηλέφωνα χρηστών.

Στο site επίσης αναφερόταν ο λόγος σύμφωνα με τον οποίον προχώρησαν οι χάκερς στην κίνηση αυτή. Καθότι δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους χρήστες, οι χάκερς κάλυψαν τα δύο τελευταία ψηφία των τηλεφωνικών αριθμών των χρηστών. Αυτό που ήθελαν, είναι το Snapchat να λάβει σοβαρότερα τα κενά ασφαλείας του, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό λόγω των περιορισμένων πόρων, και να λάβει η εταιρία την πίεση των χρηστών για να το πράξει.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δουν αν ο λογαριασμός τους παραβιάστηκε χάρη στο site lookup.gibsonsec.org/lookup. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο Evan Spiegel, συνιδρυτής και CEO του Snapchat.

ΜΕΡΟΣ 2οSnapchat | Η επίσημη απάντηση σχετικά με το πρωτοχρονιάτικο hack

Πηγή: TechCrunch

Σημείωση: Αν κάποιος σύνδεσμος έχει απενεργοποιηθεί, σημαίνει πως πλέονπαύει να ισχύει.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑