Χρησιμοποιώντας τα Social Media προς βελτίωση της εύρεσης εργασίας [Infographic]

Ημ/νία: 29 Νοεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Έχοντας λογαριασμό σε διάφορα Κοινωνικά Δίκτυα, σημαίνει πως τις περισσότερες φορές ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαμορφώσει άποψη για σένα, ακόμη κι αν δε σε γνωρίζει. Πώς; Από αυτά που σου αρέσουν, από αυτά τα οποία διαμοιράζεσαι, από τους φίλους σου, από τις ομάδες στις οποίες ανήκεις, από τις φωτογραφίες σου και η λίστα δεν έχει τέλος. Από τα πάντα δηλαδή!

Το έχω ξανά πει αρκετές φορές. Η online ζωή και συμπεριφορά πρέπει να συμβαδίζει με την offline ζωή και συμπεριφορά. Στην περίπτωση δε που ο χρήστης αναζητά εργασία, θα πρέπει να γνωρίζει πως σχεδόν όλοι οι εργοδότες ξεψαχνίζουν τα προφίλ των υποψήφιων εργαζομένων για να μάθουν περισσότερα γι’αυτούς. Τα κυριότερα Κοινωνικά Δίκτυα για εύρεση εργασίας είναι τα LinkedIn, Facebook και Twitter.

Η mycleveragency δημιούργησε ένα Infographic στο οποίο αναλύει τη χρήση των Social Media με σκοπό την εύρεση εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνώριζες πως ένας στους δέκα υποψήφιους εργαζομένους απορρίπτεται λόγω των Social Media λογαριασμών του; Τα πράγματα είναι σοβαρά. Μελέτησε το Infographic που ακολουθεί για περισσότερα.

Using Social Media to improve your job search

Πηγή: Pin

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑