Instagram | Η εφαρμογή InstLike και οι 100.000 κλεμμένοι κωδικοί

Ημ/νία: 16 Νοεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μία εφαρμογή με ονομασία InstLike, η οποία ήταν διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές, κατάφερε με έναν πολύ έξυπνο τρόπο να υποκλέψει πάνω από 100.000 κωδικούς πρόσβασης χρηστών του Instagram, υποσχόμενη στους χρήστες άφθονα likes και followers.

instagram and instlike

Το InstLike δεν έκανε ποτέ χρήση του API του Instagram, όπως κανονικά θα έπρεπε για προστασία των χρηστών. Αντίθετα, ζητούσε απευθείας τα στοιχεία σύνδεσης των χρηστών, όπως το username και τον κωδικό πρόσβασης, αποκτώντας έτσι πρόσβαση για απεριόριστη χρήση των λογαριασμών τους. Η εφαρμογή κατάφερε να πείσει πολλούς χρήστες να δώσουν τα στοιχεία τους, τα οποία ύστερα εκμεταλλεύτηκε για να κάνει like και follow σε άλλους Instagram λογαριασμούς. Μετέτρεψε πραγματικά προφίλ σε bot και zombie προφίλ.

Κάθε χρήστης έπαιρνε καθημερινά 20 δωρεάν πόντους, τους οποίους μπορούσε να ξοδέψει ως εξής: 1 πόντο για 1 like και 10 πόντους για 1 follower. Για επιπλέον πόντους έπρεπε είτε να παραπέμψει κάποιον άλλο χρήστη να γραφτεί στην εφαρμογή, είτε να αγοράσει πόντους με πραγματικά χρήματα.

Η εταιρία Symantec παρατήρησε την ύποπτη δραστηριότητα του InstLike και έπεισε τα Google Play και App Store να κατεβάσουν την εφαρμογή για προστασία των χρηστών του Instagram. Το InstLike παρέμεινε στο Google Play από 9 Ιουνίου έως 25 Οκτωβρίου, ενώ στο App Store από 19 Σεπτεμβρίου έως 7 Νοεμβρίου, σημειώνοντας επιτυχία και στα δύο.

Όσοι τυχόν χρησιμοποιήσατε την εφαρμογή InstLike κάποια στιγμή, έστω και για λίγο, είναι απαραίτητο να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑