Google+ | Πώς να αποκτήσεις custom url για το προφίλ ή τη σελίδα σου

Ημ/νία: 30 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το περιμέναμε πάρα πολύ καιρό και είναι πλέον γεγονός! Το Google+ ξεκίνησε τη διάθεση των custom url σε προσωπικά προφίλ και σελίδες, εφόσον αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις τις οποίες θα δούμε στη συνέχεια. Όπως και με τα custom url του Facebook, τα links γίνονται πιο μικρά και απομνημονεύσημα στο χρήστη, αλλά και πιο φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης.

google plus custom url for profile or page

Για να δεχτεί ένα Google+ προφίλ custom url, θα πρέπει να:

– Έχει ανεβάσει οποιαδήποτε φωτογραφία προφίλ (να μην έχει την προ επιλεγμένη)
– Έχει τουλάχιστον 10 χρήστες ως followers (να τον έχουν «κυκλώσει» δηλαδή)
– Έχει δημιουργήσει το λογαριασμό τουλάχιστον 30 ημέρες πριν

Για να δεχτεί μία Google+ σελίδα custon url, θα πρέπει να:

– Έχει συνδεθεί επιτυχώς με ένα website ή να είναι πιστοποιημένη τοπική επιχείρηση

Ξεκινώντας από σήμερα, οι χρήστες οι οποίοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επισκέπτονται το προφίλ ή τη σελίδα τους, θα δέχονται ένα μήνυμα για να ορίσουν custom url σε κάθε μία περίπτωση. Η διαδικασία αναμένεται να πάρει περίπου μία εβδομάδα για όλους τους χρήστες, οπότε υπομονή αν δεν είσαι από τους πρώτους.

Update (5/11): Κάτι το οποίο δεν αναφέρθηκε εξαρχής στην ανακοίνωση της Google σχετικά με τα custom url, είναι πως οι χρήστες θα πρέπει να παραχωρήσουν και επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, προκειμένου να αποκτήσουν custom url. Επίσης, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Σ. σε σχόλιο, το custom url το ορίζει το ίδιο το Google+ βάσει του ονόματος του χρήστη ή της σελίδας και δεν είναι ελεύθερο προς επιλογή.

Πηγή: Google+ post

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑