Facebook Messenger | Έρχεται ανανεωμένο και πιο απλό από ποτέ!

Ημ/νία: 30 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook γνωρίζει πως πλέον οι περισσότεροι χρήστες το χρησιμοποιούν μέσω κινητών συσκευών (tablets και smartphones), γι’αυτό αποφάσισε να επανασχεδιάσει την Messenger εφαρμογή του και να τη δοκιμάσει σε μερίδα χρηστών στο Android λειτουργικό. Τα καλά νέα είναι πως είμαι μέσα στους τυχερούς όπου δέχτηκαν το update και σας παρουσιάζω όλες τις αλλαγές και βελτιώσεις.

new facebook messenger

Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο χρήστης διακρίνει αμέσως τρεις επιλογές στο οριζόντιο μενού. Η πρώτη επιλογή διατηρεί αποθηκευμένες όλες τις συνομιλίες του χρήστη με τους φίλους του.

new facebook messenger

Η δεύτερη επιλογή διαθέτει τη λίστα των φίλων και τους διαχωρίζει σε όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή Facebook Messenger και σε όσους είναι ενεργοί αυτή τη στιγμή, είτε από κινητό είτε από υπολογιστή. Με το χαρακτηριστικό μπλε εικονίδιο, είναι οι χρήστες εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Messenger, ενώ με το κλασσικό FB εικονίδιο όσοι συνδέονται από υπολογιστή ή άλλη εφαρμογή του Facebook.

new facebook messenger

Τέλος, υπάρχουν οι ρυθμίσεις τις εφαρμογής, με τις επιλογές «Ειδοποιήσεις» και «Εικόνες συνομιλητών» (το λεγόμενο Chat Heads) να μπορούν να απενεργοποιηθούν από τους χρήστες, όπως και η τοποθεσία, η οποία είναι ενεργοποιημένη από προ επιλογή.

Μία ακόμη λειτουργία της εφαρμογής Messenger είναι η καταχώρηση του κινητού αριθμού του χρήστη και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε μη χρήστες του Facebook, δηλαδή μέσω SMS. Επίσης, μπορεί να γίνει και συγχρονισμός των επαφών με τις επαφές της συσκευής του χρήστη.

Η νέα και πιο απλή έκδοση του Facebook Messenger είναι διαθέσιμη προς στιγμήν μονάχα σε μικρή μερίδα Android χρηστών και σύντομα αναμένεται να διατεθεί σε όλους.

Ενημέρωση (14/11): Το ανανεωμένο Facebook Messenger είναι πλέον διαθέσιμο προς download για όλους τους χρήστες Android και iOS συσκευών.

Πηγή: Facebook Newsroom

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑