Πώς μπορώ να διαγράψω μία Facebook σελίδα ή ομάδα (group);

Ημ/νία: 23 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στο Facebook, εκτός από τη δημιουργία και τη διαγραφή ενός λογαριασμού, υπάρχουν επίσης οι σελίδες και οι ομάδες (groups). Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε αναλυτικά πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η διαγραφή μιας σελίδας ή μιας ομάδας.

Διαδικασία διαγραφής μιας Facebook σελίδας

Αν είσαι διαχειριστής μιας οποιασδήποτε Facebook σελίδας και αποφάσισες πως ήρθε η ώρα να τη διαγράψεις, τότε μπορείς εύκολα να το κάνεις μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας. Η διαδικασία είναι η εξής:

facebook how to delete a page

1) Επισκέψου τη σελίδα και από τον Πίνακα διαχείρισης κάνε κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία Σελίδας».

2) Στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία ρυθμίσεων».

facebook how to delete a page

3) Στη νέα σελίδα, η τελευταία επιλογή θα αναγράφει Αφαίρεση Σελίδας. Κάνε κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία» στο δεξί μέρος αυτής.

facebook how to delete a page

4) Στο πλαίσιο το οποίο θα εμφανιστεί, κάνε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή (όνομα σελίδας)».

facebook how to delete a page

5) Τέλος, στο νέο πλαίσιο κάνε κλικ στην επιλογή «Διαγραφή σελίδας;».

Όπως θα παρατήρησες αν διάβασες το κείμενο στο τελευταίο πλαίσιο, μία Facebook σελίδα διαγράφεται ύστερα από 14 ημέρες. Έως τη διαγραφή της, μπορείς να διατηρήσεις τη σελίδα ανοικτή προς όλους, διαφορετικά μπορείς να πατήσεις την επιλογή «Κατάργηση δημοσίευσης της σελίδας» στο βήμα 5 και να την κάνεις ορατή μόνο στους διαχειριστές της.

facebook how to delete a page5

Για ακύρωση της διαγραφής, μπορείς να επισκεφτείς οποιαδήποτε στιγμή, εντός των 14 ημερών, τις ρυθμίσεις της Facebook σελίδας και θα δεις στο πάνω μέρος το μήνυμα της παραπάνω εικόνας με την επιλογή «Ακύρωση διαγραφής».

Διαδικασία διαγραφής μιας Facebook ομάδας (group)

Στην περίπτωση των ομάδων (groups) τα πράγματα διαφέρουν, καθώς δεν υπάρχει επιλογή διαγραφής. Αν είσαι διαχειριστής μιας ομάδας, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι το εξής:

facebook how to delete a group

1) Επισκέψου την ομάδα (group) την οποία διαχειρίζεσαι και κάνε κλικ στην επιλογή «(αριθμός) μέλη» στο δεξί μέρος αυτής.

facebook how to delete a group

2) Στη νέα σελίδα, κάνε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι.

3) Στη συνέχεια, κάνε κλικ στην επιλογή «Αφαίρεση από την ομάδα» για να αφαιρέσεις κάποιο χρήστη της ομάδας.

Για να διαγραφεί εξολοκλήρου μία ομάδα (group), θα πρέπει χειροκίνητα να αφαιρέσεις κάθε μέλος αυτής και στο τέλος να αφαιρέσεις τον εαυτό σου, ως τελευταίο μέλος. Τότε και μόνο τότε, θα διαγραφεί η ομάδα.

Πηγές: FB Κέντρο βοήθειας [1], FB Κέντρο βοήθειας [2]

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑