Facebook: Από σήμερα δε θα μπορείς να κρύβεσαι από την αναζήτηση

Ημ/νία: 11 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Διαβάζοντας τον τίτλο θα θυμήθηκες εκείνη τη ρύθμιση «Who can look up your Timeline by name?» (Ποιος μπορεί να αναζητήσει το Χρονολόγιο σου με βάση το όνομα;), με την οποία ίσως είχες επιλέξεις να μην είσαι αναζητήσιμος από όλους τους Facebook χρήστες. Σε ενημερώνω πως η ρύθμιση αυτή παύει να ισχύει και θα εξαφανιστεί, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

facebook dislike

Το αποτέλεσμα; Όλοι θα μπορούν να σε αναζητήσουν στο Facebook, εκτός κι αν έχεις μπλοκάρει κάποιον ή είσαι ανήλικος, έχεις δηλώσει δηλαδή ηλικία μεταξύ 13 και 17 ετών.

Το Facebook είχε ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του 2012 να αποσύρει τη ρύθμιση «Ποιος μπορεί να αναζητήσει το Χρονολόγιο σου με βάση το όνομα;» από όσους δεν τη χρησιμοποιούσαν. Τώρα, επέλεξε να την αφαιρέσει από όλους, καθώς παρουσίαζε δυσλειτουργία το Graph Search και η ρύθμιση ήταν τόσο συγκεκριμένη, που πλέον έχει περισσότερο νόημα σε ποιους δείχνεις το περιεχόμενο του λογαριασμού σου, παρά τον ίδιο το λογαριασμό. Μόλις γίνει η αφαίρεση, θα λάβεις μήνυμα το οποίο θα σε ενημερώνει στην αρχική σελίδα.

Τέλος, αφού πλέον είχες επιλέξει να μην είσαι αναζητήσιμος και το Facebook σου χάλασε τα σχέδια, μπορείς να δεις τη σειρά άρθρων που έχουμε δημιουργήσει σχετικά με τη Facebook ασφάλεια, έτσι ώστε να κλειδώσεις πάρα πολύ καλά τόσο τις προσωπικές σου πληροφορίες, όσο και τις φωτογραφίες σου, τις δημοσιεύσεις σου κλπ.

Πηγή: Facebook Newsroom

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑