Twitter: Τροποποιεί την αρχική σελίδα σύνδεσης για να προσελκύσει νέους χρήστες

Ημ/νία: 8 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 218 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, από τους οποίους το 75% συνδέονται από κινητή συσκευή. Μεγάλα νούμερα θα σκέφτεσαι και πράγματι είναι, αλλά το Twitter έχει πρόβλημα απόκτησης νέων χρηστών στην προσπάθεια του να αναπτυχθεί περισσότερο.

twitter-monthly-active-users

Το παραπάνω γράφημα δείχνει πως το Twitter μεγαλώνει κάθε τρίμηνο, όμως όχι τόσο όσο θα ήθελε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η αύξηση των ενεργών χρηστών κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2013 ήταν 10.3%, ενώ τους επόμενους τρεις μήνες η αύξηση μειώθηκε στο 6.9%, κάτι το οποίο φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα.

twitter new login page

Το Twitter έχει εντοπίσει το πρόβλημα και ξεκινά τις προσπάθειες επίλυσης του από τη ρίζα του, δηλαδή την αρχική σελίδα για όσους χρήστες δεν έχουν δημιουργήσει ακόμη λογαριασμό. Αν θυμάσαι την παλιά αρχική σελίδα, είχε δύο με τρεις διαφορετικές εικόνες για background, στα δεξιά δύο πλαίσια για σύνδεση και εγγραφή και στα αριστερά το μήνυμα «Find out what’s happening, right now, with the people and organizations you care about.».

Η νέα σελίδα (βλ. εικόνα παραπάνω) δείχνει σαφώς πιο επαγγελματική με το ανοιχτόχρωμο μπλε για background, έχει στο δεξί μέρος τα ίδια πλαίσια για σύνδεση και εγγραφή, αναδεικνύει τις εφαρμογές του Twitter για τις κινητές συσκευές και έχει το νέο μήνυμα «Start a conversation, explore your interests, and be in the know.».

Πηγές: Mashable, AllTwitter

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑