Έρευνα: Το Instagram μπορεί να καταστρέψει την απόλαυση του φαγητού

Ημ/νία: 7 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν περνάς πολλές ώρες στο Instagram ή στο Pinterest και παρακολουθείς τόνους φωτογραφιών φαγητού, τότε ίσως χάνεις μέρος της απόλαυσης του φαγητού σου. Αυτό υποστηρίζει έρευνα η οποία υπεβλήθη στο Πανεπιστήμιο Brigham Young των Ηνωμένων Πολιτειών.

instagram food research

Σύμφωνα με την έρευνα, οι 232 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με τη μία ομάδα να παρακολουθεί και να βαθμολογεί 60 φωτογραφίες γλυκών (κέικ, σοκολάτες κλπ) και την άλλη ομάδα να παρακολουθεί και να βαθμολογεί 60 φωτογραφίες αλμυρών φαγητών (αλμυρά μπισκότα, τηγανιτές πατάτες κλπ). Ύστερα, όλοι οι συμμετέχοντες έφαγαν αλμυρά φιστίκια, τα οποία δε συμπεριλαμβάνονταν προηγουμένως σε κάποια φωτογραφία. Το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, ήταν η ομάδα η οποία προηγουμένως είχε παρακολουθήσει φωτογραφίες αλμυρού φαγητού, να βαθμολογήσει πιο χαμηλά τα αλμυρά φιστίκια απ’ότι η ομάδα των γλυκών.

Το μυστικό είναι οι χρήστες να αποφεύγουν να παρακολουθούν στα Κοινωνικά Δίκτυα μεγάλες ποσότητες φωτογραφιών φαγητού πριν από κάποιο γεύμα τους. Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος χρήστης θέλει να φάει γλυκό αλλά το σκέφτεται πολύ λόγω των θερμίδων, μπορεί να δοκιμάσει να δει πολλές φωτογραφίες ίδιων ή παρόμοιων γλυκισμάτων στο internet για να μειώσει την ανάγκη του αυτή.

Πηγή: BYU News

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑