Pinterest: Κέρδισε δικαστική μάχη και μαζί 100 σχετικά domain names

Ημ/νία: 2 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο κράτησε η δικαστική μάχη μεταξύ του Pinterest και του Qian Jin, ενός Κινέζου cybersquatter. Η πρόθεση του Qian να αγοράσει 100 domains παραπλήσια του pinterest.com και να τα αξιοποιήσει βγάζοντας κέρδος σε βάρος του trademark του Pinterest, κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχη. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει τον Qian να πληρώσει 7.200.000 δολάρια ως αποζημίωση, καθώς και να παραχωρήσει τα 100 domain names στα χέρια της ομάδας του Κοινωνικού Δικτύου.

pinterest domain names

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, domains όπως τα παραπάνω και περισσότερα, έχουν ήδη περάσει στην κατοχή του Pinterest, με αποτέλεσμα την ανακατεύθυνση τους σύντομα στο επίσημο domain name pinterest.com.

Τέλος, το Pinterest βρίσκεται μέσα σε ακόμη μία δικαστική διαμάχη, αυτή τη φορά με το Path, για κατοχύρωση του trademark «P» το οποίο χρησιμοποιείται και από τους δύο.

Πηγή: AllThingsD

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑