10 λόγοι για Social Media Marketing στο Pinterest [Infographic]

Ημ/νία: 3 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Λίγοι είναι οι χρήστες οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το Pinterest στην Ελλάδα, όμως στο εξωτερικό θεωρείται πολύ διαδεδομένο και δημοφιλές. Μάλιστα, είναι το 3ο κοινωνικό δίκτυο, μετά τα Facebook και Google+, σε ενεργούς καθημερινά χρήστες και σε παραπομπές (referral traffic). Αξίζει κάποιος να συμπεριλάβει το Pinterest στις Social Media Marketing ενέργειες;

Το Pinterest έχει πάνω από 70 εκατ. χρήστες, από τους οποίους το 80% είναι γυναίκες. Ο μέσος χρόνος αναμονής στο site ανά επίσκεψη είναι 14,2 λεπτά και μηνιαίως 98 λεπτά.

Πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι το Pinterest δοκιμάζει αυτή τη στιγμή διαφημίσεις, επομένως η διαφήμιση είναι ένα δυνατό κομμάτι. Επίσης, υπάρχουν Pins (δημοσιεύσεις με εικόνες ή βίντεο) τα οποία επιτρέπουν την αναγραφή τιμής ενός εικονιζόμενου προϊόντος και μάλιστα οι χρήστες ξοδεύουν από 140 έως 180 δολάρια ανά παραγγελία.

Στο Infographic που ακολουθεί μπορείς να δεις συγκεντρωτικά και τους 10 λόγους για τους οποίους αξίζει να συμπεριλάβεις το Pinterest στις Social Media Marketing ενέργειες σου.

(Κάνε κλικ στο Infographic για μεγέθυνση μέσω μεταφοράς σε νέα καρτέλα)

10 reasons why you should do social media marketing on pinterest

Πηγή: Pin

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑