YouTube: Έρχονται αλλαγές στα σχόλια με αρκετή δόση… Google+!

Ημ/νία: 25 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τα χειρότερα σχόλια μπορείς εύκολα να τα βρεις κάτω από ένα YouTube βίντεο. Αυτό θέλει να αλλάξει και η Google και το προσπαθεί, προτείνοντας στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το πραγματικό τους όνομα, αυτό δηλαδή που έχουν ορίσει στο Google+ αν διαθέτουν λογαριασμό, όμως λίγοι επιλέγουν να το κάνουν. Ευτυχώς, η εταιρία δε σταματά τις προσπάθειες, ανακοινώνοντας αλλαγές στο σχολιασμό των βίντεο του YouTube.

Ταξινόμηση YouTube σχολίων

youtube new comments2

Έως τώρα ο χρήστης βλέπει τα σχόλια με τη σειρά την οποία προστέθηκαν, ξεκινώντας με πρώτο σχόλιο το πιο πρόσφατο. Αυτό πρόκειται σύντομα να αλλάξει, με το χρήστη να βλέπει ως πρώτα σχόλια εκείνα τα οποία είναι πιθανότερο ότι τον ενδιαφέρουν, όπως σχόλια του δημιουργού του βίντεο, σχόλια τα οποία είναι δημοφιλή, σχόλια από προσωπικότητες του YouTube και σχόλια από χρήστες τους οποίους ο χρήστης έχει προσθέσει στους κύκλους του στο Google+.

Οι συζητήσεις αποκτούν καλύτερη εμφάνιση

Με το ένα σχόλιο να διαδέχεται το άλλο, είναι δύσκολο να καταλάβεις αμέσως σε ποιο χρήστη απευθύνεται ένας άλλος χρήστης με απάντηση στο σχόλιο του. Με τα νέα σχόλια του YouTube, οι συζητήσεις αποκτούν νέα και σαφώς καλύτερη εμφάνιση. Αυτό σημαίνει πως οι απαντήσεις σε ένα σχόλιο θα εμφανίζονται κάτω από αυτό, έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να τις διαβάζει με σωστή σειρά και να υπάρχει οργάνωση.

Δημόσια και ιδιωτικά σχόλια

youtube new comments3

Με τα νέα σχόλια, ο χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να αφήσει ένα σχόλιο το οποίο θα το δουν όλοι οι υπόλοιποι χρήστες. Θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ δημόσιου σχολίου στο YouTube ή και στο Google+ και ιδιωτικού σχολίου το οποίο θα απευθύνεται είτε στους κύκλους του χρήστη στο Google+ είτε σε συγκεκριμένους χρήστες. Επίσης, σχόλια τα οποία θα γίνονται στο Google+ σε βίντεο το οποίο έχει διαμοιρασθεί από το YouTube, θα εμφανίζονται επίσης και στο YouTube. Όσον αφορά την τελευταία λειτουργία, θα υπάρχει επιλογή για απενεργοποίηση.

Νέα εργαλεία για φιλτράρισμα σχολίων

youtube new comments

Αυτή τη στιγμή, ένα κανάλι έχει τρεις επιλογές: Να επιτρέπει όλα τα σχόλια να δημοσιεύονται, να επιλέγει χειροκίνητα ποια θα δημοσιεύονται και ποια όχι και τέλος ένα βίντεο να μη δέχεται σχόλια. Για μεγάλα κανάλια, τα οποία δέχονται ακόμη και εκατοντάδες ή χιλιάδες σχόλια, υπάρχει έντονος προβληματισμός. Ευτυχώς, έρχονται νέα εργαλεία για φιλτράρισμα των σχολίων, τα οποία θα επιτρέπουν προσθήκη εγκεκριμένων χρηστών για αυτόματη δημοσίευση των σχολίων τους και μπλοκαρισμένων χρηστών για αυτόματο αποκλεισμό των σχολίων τους. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα για προσθήκη λέξεων σε μαύρη λίστα, για να αποκλείονται σχόλια τα οποία εμπεριέχουν αυτές ή παρεμφερείς αυτών.

Όπως θα κατάλαβες, η σύνδεση ενός YouTube καναλιού με Google+ σελίδα, καθώς και ενός YouTube χρήστη με Google+ λογαριασμό, φαίνεται μονόδρομος για μία καλύτερη εμπειρία χρήσης του YouTube.

Πηγές: Gizmodo, YouTube Official Blog

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑