Θες καλύτερη αναζήτηση στο Twitter; Δοκίμασε το twXplorer!

Ημ/νία: 23 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν και το Twitter διαθέτει τόσο βασική αναζήτηση όσο και σύνθετη, μία εφαρμογή με ονομασία twXplorer μπορεί και προσφέρει μία εις βάθος αναζήτηση σε όρους τους οποίους θέτει ο χρήστης, προσφέροντας έξτρα αποτελέσματα. Το μόνο που αρκεί, είναι να συνδέσεις την εφαρμογή με τον Twitter λογαριασμό σου και είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις τις αναζητήσεις σου. Τα μοναδικά δικαιώματα που αποκτά η εφαρμογή είναι να διαβάζει τα tweets σου και τους χρήστες τους οποίους ακολουθείς, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, αν δεν έχεις ιδιωτικό προφίλ.

twxplorer for better twitter search

Η παραπάνω εικόνα δείχνει τα αποτελέσματα της αναζήτησης του όρου Eurobasket. Τι έξτρα λοιπόν προσφέρει η εφαρμογή σε σχέση με την επίσημη αναζήτηση του Twitter, εκτός των πρόσφατων tweets;

1) Σχετικούς όρους – Η εφαρμογή αναλύει τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης και παρουσιάζει τους όρους εκείνους οι οποίοι εμφανίζονται τις περισσότερες φορές μέσα στα tweets. Στην αναζήτηση για το Eurobasket, η φράση tony parker εμφανίστηκε 208 φορές μέσα στα tweets. Λογικό άλλωστε, αφού βγήκε MVP του Eurobasket.

2) Σχετικά hashtags – Με την αναζήτηση του όρου Eurobasket, η εφαρμογή βρήκε στα tweets hashtags όπως #eurobasket, #eurobasket2013, #nba κλπ., παρουσιάζοντας παράλληλα πόσες φορές εμφανίστηκε το κάθε hashtag.

3) Σχετικούς συνδέσμους – Καλά διάβασες. Η εφαρμογή μπορεί και παρουσιάζει τους συνδέσμους εκείνους οι οποίοι εμφανίζονται τις περισσότερες φορές μέσα στα tweets. Για παράδειγμα, ο συγκεκριμένος σύνδεσμος εμφανίστηκε 29 φορές.

Δεν εντυπωσιάστηκες ακόμη; Η εφαρμογή twXplorer δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αποθηκεύει αναζητήσεις σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Η λειτουργία ονομάζεται Save Snapshot και το στιγμιότυπο το οποίο κρατά μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη μελλοντική αναζήτηση.

Τέλος, αν θες να αφαιρέσεις την εφαρμογή από το λογαριασμό σου, μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα των Twitter Εφαρμογών και να πατήσεις Ανάκληση πρόσβασης.

Πηγή: AllTwitter

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑