Facebook: Πώς θα αλλάξω το Vanity URL σε Facebook σελίδα και προφίλ

Ημ/νία: 20 Αυγούστου 2013 | by Βασίλειος Α. Γκόγκογλου

0

Αρχικά, όταν δημιουργούμε μία σελίδα στο Facebook, παίρνει αυτόματα ένα περίπλοκο URL της μορφής https://www.facebook.com/pages/xxxxx/###### . Το Facebook μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε αυτή τη διεύθυνση, έτσι ώστε να την κάνουμε πιο εύκολη και πιο σύντομη. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τη διεύθυνση του προσωπικού μας προφίλ.

Facebook Vanity URL

 

Για να “βαφτίσουμε” τη σελίδα ή τον προσωπικό λογαριασμό μας στο Facebook, πηγαίνουμε στο https://www.facebook.com/username. Επιλέγουμε τη σελίδα που έχουμε δημιουργήσει ή τον προσωπικό λογαριασμό μας, τοποθετούμε το Vanity URL το οποίο  θέλουμε να αποκτήσουμε και έπειτα πατάμε το κουμπί Έλεγχος διαθεσιμότητας. Αν είναι διαθέσιμο το κατοχυρώνουμε, διαφορετικά πρέπει να επιλέξουμε άλλο username.

Σε επίπεδο χρήστη:

facebook user vanity url

 

Σε επίπεδο Facebook Fanpage:

Facebook Fanpage vanity url

 

Τι πρέπει να προσέξουμε;

  • Τα Usernames πρέπει να αποτελούνται μόνο από αλφαριθμητικούς χαρακτήρες (A-Z,a-z,0-9) ή τελείες(.).
  • Ορίζουμε ένα username ανά σελίδα και προσωπικό προφίλ.
  • Τα usernames έχουμε  δικαίωμα να τα αλλάξουμε μία μόνο φορά.
  • Μερικές γενικές λέξεις δεν διατίθενται (πχ “pizza“).
  • Εάν κάποιος έχει κατοχυρώσει το trademark μας, μπορούμε να ενημερώσουμε το Facebook για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Για τους φίλους μου είμαι "κομπιουτεράκιας", για την οικογένεια "πάντα πολυάσχολος", εγώ δηλώνω απλά e^ipi+1=0. Τα social media είναι ο δικός μου κόσμος κι εκεί θα βρισκόμαστε στο εξής.



Πήγαινε με πάνω ↑