Από τις πιστωτικές κάρτες στα Κοινωνικά Δίκτυα ο ιός Zeus

Ημ/νία: 20 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο ιός με ονομασία Zeus έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό, με σκοπό να «τρυπώνει» σε διάφορους υπολογιστές και να βρίσκει αριθμούς πιστωτικών καρτών. Φαίνεται όμως πως πως στη σημερινή εποχή τα Κοινωνικά Δίκτυα τραβούν περισσότερο την προσοχή από τους κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών, γι’αυτό και ο ιός εξελίχθηκε και συμβαδίζει πλέον με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

zeus virus targets social networks

Ο Zeus συνεχίζει και «τρυπώνει» σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών, με αναφορές να κάνουν λόγο για εκατοντάδες εκατομμύρια μολυσμένους υπολογιστές, μόνο που αυτή τη φορά κατευθύνει λογαριασμούς Κοινωνικών Δικτύων να κάνουν Like στο Facebook και στο Instagram, follow στο Twitter, +1 στο Google+ κλπ. Ενέργειες δηλαδή, τις οποίες θα πλήρωνε ένα Brand για να δημιουργήσει το απαραίτητο buzz γύρω από ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, ή απλώς γύρω από το όνομα του.

Στα διάφορα forums των χάκερς, εντοπίστηκε πως για 1.000 Instagram followers έπρεπε κάποιος να πληρώσει 15 δολάρια, για 1.000 Instagram likes 30 δολάρια και για 1.000 αριθμούς πιστωτικών καρτών… μόλις 6 δολάρια! Ένα Like, δηλαδή, στο Instagram κοστίζει όσο 5 αριθμούς πιστωτικών καρτών!

Όλα γυρίζουν γύρω από τα Κοινωνικά Δίκτυα, το ίδιο και το Marketing. Τα Brands ψάχνουν λύσεις για να πείσουν τους καταναλωτές να αλληλεπιδράσουν μαζί τους και η αγορά ενός ψεύτικου ντόρου μπορεί να τραβήξει την προσοχή αρκετών.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑