Google+: Νέο update φέρνει σημαντικές αλλαγές σε Android και iOS

Ημ/νία: 17 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το 4ο πιο χρησιμοποιούμενο app στα smartphones, το Google+, δέχεται ένα σημαντικό update για τις Android και iOS εκδόσεις του. Αρκετές οι αλλαγές και οι βελτιώσεις, με πιο σημαντική την πρόσβαση στο Drive, στις φωτογραφίες και στα βίντεο που ο χρήστης έχει αποθηκεύσει στο «σύννεφο». Η Google συνεχίζει να ενοποιεί τις υπηρεσίες της. Δείτε ποιες αλλαγές/βελτιώσεις περιλαμβάνει οι εκδόσεις 4.1 για Android και 4.5 για iOS.

Πρόσβαση στο Google Drive

Google Plus access to google drive

Όσοι χρήστες αποθηκεύουν αρχεία στην cloud υπηρεσία Google Drive, αποκτούν τη δυνατότητα για προβολή και διαμοιρασμό των φωτογραφιών και βίντεο τους. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, με δημοσίευση τους στο Google+ θα δέχονται τις λειτουργίες Enhance και Awesome.

Εύκολη εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών λογαριασμών

Google Plus switch accounts

Όπως συμβαίνει και στο GMail, το Google+ αποκτά εύκολη εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών λογαριασμών. Ο χρήστης δε χρειάζεται πλέον να αποσυνδέεται και να συνδέεται με διαφορετικό λογαριασμό. Αρκεί να εναλλάσσει τους λογαριασμούς για να χρησιμοποιεί τόσο προσωπικά προφίλ, όσο και σελίδες.

Το Hangouts αντικαθιστά το Messenger

Τέλος για το Messenger, ο οποίος αντικαθίσταται πλέον από τη νέα υπηρεσία για chat της Google, το Hangouts. Όσοι επιθυμείτε να κατεβάσετε το ιστορικό των συνομιλιών σας από το Messenger, μπορείτε να το κάνετε μέσω της υπηρεσίας Takeout.

Ο διαμοιρασμός τοποθεσίας αποκτά περισσότερο έλεγχο

Google Plus location settings

Τα check-in ενός χρήστη στη λειτουργία Location Sharing του Google+ αποκτούν περισσότερο έλεγχο. Ο χρήστης μπορεί να δηλώσει ένα check-in με δύο ξεχωριστούς τρόπους:

  1. Να δημοσιεύσει σε κύκλους που ο ίδιος επιλέγει την ακριβή τοποθεσία του.
  2. Να δημοσιεύσει σε κύκλους που ο ίδιος επιλέγει την τοποθεσία του βάσει το όνομα της πόλης.

Τέλος, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποια check-in χρηστών θα βλέπει στο χάρτη της λειτουργίας Locations, επιλέγοντας τους κύκλους στους οποίους ανήκουν οι χρήστες.

Οι λειτουργίες του Google Apps for Business ενσωματώθηκαν πλήρως

Google Plus integrates google apps for business

Αν κάποιος χρήστης χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Apps for Business, τότε πλέον ο  κάθε administrator μπορεί να ενεργοποιήσει τη σύνδεση με το Google+, ώστε οι χρήστες οι οποίοι συμμετέχουν στην υπηρεσία να έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιούν δημοσιεύσεις με άλλους χρήστες της ομάδας τους. Επίσης, ένα εικονίδιο στα προσωπικά προφίλ θα ξεχωρίζει όσους χρήστες ανήκουν στην ίδια ομάδα στο Google Apps for Business με το χρήστη.

Πηγή: Virgil Dobjanschi on Google+ [1 και 2]

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑