Μεγαλώνοντας online με παρέα τα Social Media [Infographic]

Ημ/νία: 17 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Κάποτε τα παιδιά μεγάλωναν παίζοντας ποδόσφαιρο, κρυφτό και άλλα παιχνίδια στις αλάνες, βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας επιτραπέζια και Game Boy στο σπίτι. Τα περισσότερα σημερινά παιδιά έχουν το internet για παρέα. Παιδιά του δημοτικού ξοδεύουν πολλές ώρες καθημερινά σε online δραστηριότητες, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα Social Media.

growing up online with social media

Είναι ανησυχητικό πως κατά μέσο όρο ένα παιδί ξεκινά από την ηλικία των 8 χρόνων να ασχολείται με τα διαδικτυακά media. Εξετάζοντας την παρουσία των παιδιών στο Facebook, το 4% είναι από 3 έως 6 χρόνων, το 38% από 7 έως 12 ετών και το 58% από 13 έως 17 ετών. Αυτό σημαίνει πως το 42% έχουν δηλώσει ψεύτικη ηλικία, καθώς απαγορεύεται η δημιουργία λογαριασμών σε χρήστες κάτω των 13 ετών. Το ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι πως το 6% των ηλικιών 7 έως 12 ετών έχουν δημοσιεύσει διεύθυνση κατοικίας και αριθμό τηλεφώνου.

Δυστυχώς, στο internet υπάρχουν χρήστες με ανάρμοστη συμπεριφορά. Το cyber bullying, ή αλλιώς ο διαδικτυακός εκφοβισμός, έχουν τις περισσότερες φορές στόχο τις έφηβες κοπέλες ηλικίας 16 και 17 ετών. Μία στις δύο έχει δεχτεί τουλάχιστον μία φορά φραστική επίθεση, ενώ το 93%(!) δηλώνει πως βίωσε το cyber bullying στα Social Media.

Από την πλευρά τους οι γονείς προσπαθούν να είναι κοντά στα παιδιά τους, έχοντας τους φίλους στα Κοινωνικά Δίκτυα για να παρατηρούν την online δραστηριότητα τους. Πιο συγκεκριμένα, το 69% των γονέων είναι συνδεδεμένοι με τα παιδιά τους στο Facebook, το 55% των πατεράδων και το 32% των μαμάδων χρησιμοποιούν το Twitter. Είναι αυτό όμως αρκετό;

Πέρα από τα ανησυχητικά και αρνητικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη Social Media χρήση των παιδιών, υπάρχουν και κάποια θετικά αποτελέσματα και οφέλη για τα παιδιά. Δείτε περισσότερα στο Infographic που ακολουθεί κάνοντας κλικ σε αυτό. Θα μεταφερθείτε σε νέα καρτέλα.

growing up online with social media

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑