Πώς να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τη Social Media παρουσία ενός Brand [Infographic]

Ημ/νία: 16 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είναι απαραίτητο σήμερα για ένα Brand να συμπεριλαμβάνει στις Marketing ενέργειες του τη Social Media παρουσία του. Είναι λάθος να μην έχει παρουσία. Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί πως πρέπει να γίνεται έρευνα πρώτα για να επιλεγούν τα σωστά Social Networks για την παρουσία του Brand, στα οποία οποία θα βρίσκεται το στοχούμενο κοινό (target group) του.

Για κάθε τύπο περιεχομένου, είτε πρόκειται για κείμενο, εικόνα ή βίντεο, υπάρχουν τα κατάλληλα Social Media. Τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη. Στο παρακάτω Infographic, υπάρχουν 10 συμβουλές για να αξιοποιήσετε πλήρως τη Social Media παρουσία του Brand το οποίο διαχειρίζεστε.

Μία ομάδα η οποία διαχειρίζεται τα Social Media ενός Brand, θα πρέπει να στοχεύει περισσότερο στην ποιότητα, παρά στην ποσότητα των μηνυμάτων των οποίων στέλνει στους followers της, να βρίσκεται εκεί σε κάθε πρόβλημα που καταγράφεται και να δίνει λύσεις ικανοποιώντας τους followers της, να κοινοποιεί ενδιαφέρον περιεχόμενο τόσο δικό της, όσο και τρίτων, να δημιουργεί ευκαιρίες για συζήτηση και αλληλεπίδραση με τους followers, να συνδυάζει τα Social Media στα οποία έχει παρουσία χρησιμοποιώντας περιεχόμενο του ενός σε άλλο.

Με απλά λόγια, να ενημερώνει, να διατηρεί ικανοποιημένους τους followers και να μην το παρακάνει με τις δημοσιεύσεις. Δείτε το Infographic που ακολουθεί κάνοντας κλικ σε αυτό. Θα μεταφερθείτε σε νέα καρτέλα.

how to get the most out of social media

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑