Facebook: Ασφαλής σύνδεση (https) για όλους τους χρήστες!

Ημ/νία: 1 Αυγούστου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook διαθέτει μία επιλογή στις ρυθμίσεις ασφαλείας για ενεργοποίηση της ασφαλούς περιήγησης μέσω https. Η επιλογή αυτή έκανε την εμφάνιση της τον Απρίλιο του 2011 και ενώ όλοι οι χρήστες θα έπρεπε να την έχουν ενεργοποιήσει για το δικό τους καλό, μονάχα ένα ποσοστό 35% το είχε κάνει έως και τα τέλη του 2012.

facebook https browsing

Τότε ανέλαβε δράση το Facebook, το οποίο ξεκίνησε να ενεργοποιεί την ασφαλή περιήγηση μέσω https και σήμερα, όλοι οι χρήστες του έχουν από προεπιλογή ενεργοποιημένη την επιλογή για σύνδεση στη web έκδοση του Κοινωνικού Δικτύου. Όσον αφορά την περιήγηση από κινητές συσκευές στο m.facebook.com, ένα ποσοστό της τάξης του 80% συνδέεται με ασφαλή σύνδεση μέσω https. Επίσης, ασφαλή σύνδεση διαθέτουν και οι εφαρμογές για λειτουργικά συστήματα κινητών συσκευών (Android, iOS κλπ).

facebook https browsing

Τέλος, από Σεπτέμβρη το Facebook θα ξεκινήσει να λανσάρει μία σειρά από βελτιώσεις στην ασφάλεια του, αναφέροντας αρκετούς τεχνικούς όρους. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορείτε να διαβάσετε τη σημείωση στη σελίδα Facebook Engineering.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑