Facebook: Τα δημόσια posts αποκτούν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης!

Ημ/νία: 31 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ανακοινώνουν νέα μέσω του προσωπικού τους Facebook λογαριασμού ή σελίδας με τη μορφή δημοσιεύσεων. Τότε, τα διάφορα ειδησεογραφικά sites τοποθετούν σύνδεσμο ο οποίος οδηγεί στη δημοσίευση στο Facebook ως πηγή. Από σήμερα, αυτό αλλάζει. Το Facebook δίνει τη δυνατότητα, αρχικά σε λίγους και ύστερα σε όλους, της ενσωμάτωσης δημοσίων posts (δημοσιεύσεων) σε sites με τη βοήθεια κώδικα html. Η διαδικασία embed είναι ήδη γνωστή από Twitter και YouTube.

facebook embed posts

Η παραπάνω εικόνα αποτελεί το παράδειγμα της ενσωμάτωσης ενός post σε κάποιο site. Κανονικά, ο χρήστης θα μπορούσε να κάνει Like και κοινοποίηση (share) τη δημοσίευση, Like τη σελίδα ή follow το χρήστη από όπου προέρχεται η δημοσίευση και τέλος να δει και να κλικάρει τα σχόλια, τις κοινοποιήσεις, τη φωτογραφία (αν υπάρχει), το hashtag (αν υπάρχει) και οποιοδήποτε άλλο υλικό, για να μεταφερθεί στο Facebook. Αυτή τη στιγμή βλέπετε απλώς μια εικόνα και όχι πραγματική ενσωμάτωση, καθώς το Facebook έδωσε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης αρχικά στα sites Bleacher Report, CNN, Huffington Post, Mashable και PEOPLE. Δείτε εδώ την παραπάνω εικόνα ως ενσωμάτωση.

Ενσωμάτωση θα μπορούν να δέχονται οι δημοσιεύσεις εκείνες οι οποίες έχουν ως κοινό την επιλογή «Δημόσια» (Public). Καθώς οι σελίδες έχουν πάντοτε δημόσια posts, ένας χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το κοινό όποτε επιθυμεί από δημόσιο σε άλλη επιλογή. Τότε, αν η δημοσίευση του έχει υποστεί ενσωμάτωση, εμφανίζεται στη θέση της ένα μήνυμα το οποίο ειδοποιεί πως η δημοσίευση δεν είναι διαθέσιμη.

Πώς πραγματοποιείται η ενσωμάτωση μιας Facebook δημοσίευσης (post);

Για να είστε έτοιμοι όταν θα σας ενημερώσουμε για την πλήρη διαθεσιμότητα της ενσωμάτωσης ενός Facebook post, ακολουθεί η διαδικασία.

facebook embed posts
Αρχικά, ο χρήστης κάνει κλικ στο βελάκι στο πάνω δεξί μέρος της δημοσίευσης και επιλέγει «Embed Post».
facebook embed posts

Στη συνέχεια, ο χρήστης αντιγράφει τον κώδικα html από το πλαίσιο το οποίο εμφανίζεται και κάνει επικόλληση στο site που επιθυμεί. Τόσο απλά.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Η ενσωμάτωση δημοσιεύσεων έγινε διαθέσιμη για όλους!

Πηγή: Facebook Developers

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑