YouTube: Αύξησε το κοινό του καναλιού σου με το νέο subscribe button

Ημ/νία: 29 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το YouTube προχώρησε σε μία πάρα πολύ σημαντική κίνηση για τους ιδιοκτήτες YouTube καναλιών. Με το νέο subscribe button για τους webmasters, η εγγραφή σε ένα κανάλι μπορεί να γίνει από οπουδήποτε στο ιντερνετ, όχι μονάχα μέσω της σελίδας ή των εφαρμογών του YouTube. Πώς; Με ένα απλό κλικ, αν ο χρήστης είναι ήδη συνδεδεμένος στο Κοινωνικό Δίκτυο και χρησιμοποιήσει το button.

youtube subscribe buttons

Το νέο button έρχεται σε τρία (3) διαφορετικά layouts: το Default button, το Full layout και το Full layout, dark theme. Επίσης, το νέο button επιτρέπει subscribe τόσο σε δωρεάν κανάλια, όσο και σε επί πληρωμή, με την εμφάνιση του να είναι ανάλογη σε κάθε layout. Οι περιορισμοί για τη χρήση του νέου button είναι τρεις (3):

1) Να μη γίνεται κατάχρηση του, όπως για παράδειγμα σε διαγωνισμούς.
2) Να είναι επαρκώς ορατό και να μη μπερδεύει τους χρήστες για να το πατούν.
3) Να μη γίνεται χρήση του button για συλλογή δεδομένων των χρηστών από τα sites.

Πώς μπορώ να τοποθετήσω το νέο subscribe button του YouTube στο site μου;

youtube subscribe button

Η διαδικασία είναι εύκολη και είναι η εξής:

1) Επισκέψου τη σελίδα του subscribe button.
2) Κάτω από την κεφαλίδα «Configure a button», πρόσθεσε στο πεδίο «Channel Name» το όνομα του καναλιού σου και δες δίπλα στην προεπισκόπηση αν το button λειτουργεί σωστά, διαφορετικά αν αναγράφει error, τότε έχεις κάνει λάθος το όνομα.
3) Διάλεξε τα layout και theme που επιθυμείς.
4) Αντέγραψε τον κώδικα html στο πλαίσιο «Code» και κάνε τον επικόλληση σε κάποιο widget στο site σου. Αν δε γνωρίζεις πως να το κάνεις αυτό, ενημέρωσε εκείνον που διαχειρίζεται το site σου.

Πηγή: YouTube Creator Blog

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑